Tilgængelighed

På denne side kan du læse om, hvordan man kommer rundt i DAC i BLOX, så du kan forberede dit besøg på forhånd.

Ankomst

Parkering

Der er to handicapparkeringspladser ved indkørslen til BLOX og Bryghuspladsen ved Vester Voldgade. Her tilbydes fri parkering i tre timer med korrekt stillet p-skive og blåt handicapskilt. P-kælderen under BLOX råder over en særligt stor kabine i bås 6. Båsen er bredere med plads til en bred bil, og betalingsterminalen kan anvendes siddende fx i kørestol. Parkering er ikke tidsbegrænset og følger generelle p-takster i anlægget. Der betales ved afhentning af bil. Parkeringskælderen er i samme niveau som billetsalget Welcome og Designshop, nemlig i niveau -2.

Indgang

Dansk Arkitektur Center (DAC) ligger i BLOXbygningen. Indgangen befinder sig under gadeniveau i niveau -2. Ledelinjer på Bryghuspladsen fører til trappen ned mod indgangen. Der er elevator til højre for trappen ned. Tag elevatoren til niveau -2 for at købe billet og gå ind til udstillingerne. Der er rulletrapper ved siden af trappen. Karruseldøren ind til DAC kan skrues ned i hastighed ved et tryk på den synlige blå knap. Hvis du har en stor eldrevet kørestol med, kan døren til højre for Karruseldøren åbnes. Aftal åbning ved at ringe til telefonnummer +4529601737 ved ankomst.

Kommer du fra den anden side af bygningen fx fra Havnefronten er der elevator i gadeniveau på Christians Brygge. Indgangen til elevatoren finder du, hvor vejen løber igennem BLOXbygningen på den side af Christians Brygge, der er nærmest vandet. Der er ledelinjer til denne elevator. Tag elevatoren til -2, hvor billetsalget, Welcome, ligger. Karruseldøren ind til DAC kan skrues ned i hastighed, ved tryk på synlig blå knap.

Elevatorerne i BLOX er desværre ikke udstyret med blindeskrift. Har du behov for en ledsager, tilbyder vi gratis entre til ledsager ved fremvisning af ledsagerkort. Det er tilladt at medbringe en førerhund.

Billetsalget Welcome

Ved ankomst køber du billet i Welcome, vores billetsalg. Billetsalget ligger i niveau -2.

Skranken er lav, og betalingsautomaten kan flyttes så den kan benyttes af kørestolsbruger. Du kan også købe billet hjemmefra og fremvise billetten ved ankomst. Så scanner vi din billet ved ankomsten.

I Welcome kan du få oplysninger om udstillingerne, og her vil du få udleveret et kort over huset.

Ledsagere har gratis adgang til DAC mod fremvisning af ledsagerkort. Man kan ikke købe ledsagerbilletter online, da der skal fremvises ledsagerkort.

Indenfor

Rundt i BLOXbygningen

Der er generelt IKKE ledelinjer rundt indenfor i Dansk Arkitektur Center. Der er faste gulve overalt uden skråninger og brosten eller andet løst underlag. BLOXbygningen som er tegnet af den hollandske tegnestue OMA kan virke svært at finde rundt i for de fleste, der besøger os for første gang. Der er mange trapper, men næste alle områder kan tilgås med elevator. Se detaljerne i det følgende. Ved ankomsten får du et kort over huset i vores billetsalg. Det kan være en god idé at have en ledsager med, så I er to til at finde rundt og du får størst glæde af udstillingen.

Elevator og lift

Under hele dit besøg kan du benytte dig af elevatorer, når du skal rundt i bygningen. Gæsteelevatoren indenfor i DAC er placeret i vores Design Shop og giver adgang til begge udstillingslokaler samt Café og Sal. Der er tydelig afmærkning i elevatoren. Bemærk, at der ikke er blindskrift i elevatoren. To områder: Vores børne- og skoleområde Educatorium, og Trappegalleriet, et udstillingsområde i tre etager kan tilgås for kørestolsbrugere eller barnevogne med lift.

To oplevelser i huset kan ikke tilgås for dårligt gående eller kørestolsbrugere, i det de ligger på et repos uden elevatoradgang. Det er vores Photo booth, en selfiemaskine, og Regnbuetrappen, som kan ses oppe fra, men ikke nedefra.

Gæster som er dårligt gående kan låne en kørestol under besøget. Ønsker du at reservere kørestolen kan du skrive til os, senest kl. 12 hverdagen inden dit besøg på welcome@dac.dk . Ellers gælder først til mølle-princippet.

Toiletter

DAC råder over handicaptoiletter ved Design Shop på Niveau -2, ved Educatoriet på Niveau 1, ved Salen på Niveau 2, og ved DAC Café på Niveau 3. Desværre er det kun handicaptoilettet på niveau -2, der har automatisk døråbning. De andre handicaptoiletter har store døre, som lettest betjenes af en ledsager. Øvrig indretning er med god plads og kendte hjælpemidler.

Opbevaring af bagage

I niveau -2, lige bag Design Shop og billetsalget, Welcome, er der toiletter og garderobe. Garderoben indeholder skabe i forskellige højder, der kan låses af. Der er både skabe med kode og med nøgle. Der er også en garderobestang, hvor du kan hænge din jakke. Garderoben er ikke overvåget og er på eget ansvar. Har du problemer med skabene, kan du få hjælp hos personalet i billetsalget, Welcome.

DAC Café

Vores café er indrettet med brede gange, god plads og niveaufri adgang til de udendørs terrasser. Der er automatisk døråbning til den store terrasse ud mod havnen. Du kan tage elevatoren helt op til Caféen fra alle andre etager.

Caféen har lave borde, med stole der kan fjernes efter behov, så der bliver plads til kørestol. Caféen er børnevenlig med legetøj til børn og pusleplads på toilettet. Menukortet kan tilgås på mobil, og ses på en skærm nær kassen. Er du ikke mobilbruger, kan du bede personalet om et printet menukort.

Der bestilles ved kassen, og personalet bærer maden til bordet. Drikkevarer bærer gæsten selv til bordet. Ved behov hjælper personalet gerne med at bære drikkevarer til bordet. I perioder af året tilbyder vi buffet. Buffeten er placeret på et højbord, som desværre ikke kan sænkes. Du kan altid bede personalet om et udvalg fra buffeten, så serverer de det på en tallerken ved bordet.

Der er handicaptoilet ved caféen. Dog er der ingen automatisk døråbner. Her er det en god idé at have en ledsager med, eller at tage elevatoren til -2, hvor der er døråbner på toilettet.

Design Shop

Man skal igennem Designshop for at komme op til udstillingerne.

Lydniveau kan let blive højt pga. DAC Slide, vores 40 meter lange rutsjebane, som munder ud i Shoppen. Husk at vis hensyn til hinanden.

I Design Shop er varerne placeret på en række podier. Nogle af podierne er lidt høje for kørestolsbrugere. Personalet vil gerne hjælpe med at løfte ting ned fra hylder eller podier, hvis der er noget du gerne vil se nærmere på.

Vi beder børn holde sig tæt sammen med de voksne i Design Shoppen, da der er masser af porcelæn og skrøbelige designobjekter på podierne, og det er let at blive væk fra hinanden.

Priserne er trykt på små mærker på alle varerne. Spørg endelig personalet, hvis du har svært ved at læse mærkatet.

Udstillinger

Sikke et spild

Udstillingen vises i Bygalleriet bag Design Shop. Rummet er i niveau -2, hvor du også finder Design Shop og billetsalget Welcome. Rummet er stort med god plads til at komme rundt imellem de udstillede effekter.
Udstillingen indeholder en video på dansk, med danske undertekster. Filmen varer 9 minutter.
Filmen er ikke tekstet på engelsk.

So Danish!

Udstillingen vises i Guldgalleriet i niveau U1. Benyt trappen op fra Design Shop eller tag et stop med elevator.
Udstillingen starter på reposet foran Guldgalleriet. Kommer du op med elevator, bør du starte dit besøg med at gå ud på reposet og læse introduktionsteksten til udstillingen. Her kan du også tage en audioguide. Audioguiden guider dig igennem hele udstillingen på dansk eller engelsk. Start med at vælge sprog, når du tager guiden.

Igennem hele udstillingen aktiverer du guiden, hver gang du går forbi en lille markeret sender på væggen.
Hvis du er svagtseende, kan det være lidt svært at få øje på de små sendere. Vi anbefaler at tage en ledsager med på besøget.

So Danish! udstillingen er tæt med mange udstillede genstande. Ved mange gæster kan rummet føles meget tæt, og det kan i de tilfælde være mere svært at komme rundt i udstillingen i kørestol. Vi anbefaler da, at se en af de andre udstillinger og komme tilbage lidt senere.

Udstillingen indeholder meget tekst og mange billeder. Al tekst findes bade på dansk og engelsk.

I udstillingen står en model. For at gå ind i modellen skal man bøje sig dybt ned. Modellen kan desværre ikke opleves i kørestol eller hvis man er dårligt gående, og ikke kan bøje sig dybt ned.
Audioguiden afleveres når So Danish! forlades. Den er ikke en del af resten af udstillingerne i huset.

So Danish! udstilling om dansk arkitektur
So Danish! udstilling om dansk arkitektur

Copenhagen in Common

Udstillingen vises i Forum, i niveau U2 med elevator. Man kan også gå fra Design Shop eller Guldgalleriet ad en trappe med ca. 45 trin. På vejen op ad trappen fornemmer man BLOX bygningens transparens, idet man bla. Kan se ind i det fitnesscenter, der er en del af tilbuddet til beboere og personer, der arbejder i BLOX. Man kan se det samme tværsnit af huset fra Forums store ruder lige uden for elevatoren.

Udstillingens introduktionstekst vises lige uden for elevatoren. Udstillingen kan opleves i vilkårlig rækkefølge. Den er opbygget af en række emneområder. Der vises små videoer rundt i udstillingen, primært med dansk tale. Alle film er tekstet på enten dansk eller engelsk. Der er ingen audioguide i Copenhagen in Common udstillingen. Alle effekter og installationer har tekster på dansk og engelsk.

Udstillingsrummet har en stor trappe, hvor gæster kan sætte sig og tage et hvil. Trappen fører op til Salen og til trappen til DAC Café.

By fortællinger

Udstillingen Byfortællinger vises i Trappegalleriet. Trappegalleriet er tre reposer, placeret langs trappen fra Forum ned mod Design Shoppen. Du får adgang enten via trappen ned fra Forum, eller via lift op fra Design Shop. Liften kan standes ved alle tre reposer. Der er manuel betjening på hver etage.

De enkelte reposer er smalle, og en større kørestol vil ikke kunne komme rundt om de udstillede modeller. En almindelig kørestol kan godt komme rundt på reposerne.

Alle modeller har en tilknyttet lydfortælling. Lyt til lydfortællingen på et af de headsets, der er monteret ved modellen. Du kan vælge engelsk eller dansk lyd.

Flere oplevelser i DAC

Salen

Salen ligger i niveau 2. Adgang via elevator eller via Forumtrappen i den ene side af det store udstillingsrum Forum. I Salen vises film om dansk arkitektur, på dage hvor Salen ikke anvendes til konferencer eller events. Hvis der er konference eller event, er dørene til Salen lukkede. Hvis der vises film, er skærmen ved døren tændt. Nogle gange vises der miniudstillinger på væggene i Salen. De kan opleves ligeledes opleves på dage, hvor Salen er åben for udstillingsgæster.

Salen råder over en teleslynge, der kan anvendes ved events eller konferencer.

Film i Salen vises med dansk tale og engelske undertekster.

Educatorium

Educatorium er DACs børneunivers. I hverdagene benyttes det af skoleklasser. I weekenderne er det her vi tilbyder familieworkshops. Educatorium finder du på samme niveau som Forum, nemlig U2. Der er en lille trappen ned. Ved siden af trappen er en lift, så kørestol eller barnevogn let kan passere trappen.

Educatorium er et rummeligt lokale med lave borde, og stole der let kan flyttes. Rummet er skabt til at børn kan gå på opdagelse og må røre ved alting. På gangen bag Educatorium findes toiletter, og handicaptoilet med pusleplads. Døren til toilettet er desværre ikke automatisk, hvorfor vi anbefaler at man ved behov får hjælp af en ledsager, eller benytter toilettet i -2 ved Design Shop, som har automatisk døråbning.

DAC Slide

DAC Slide er en kunstinstallation af den østrigske kunstner Carsten Höller. Det er en 40 meter lang rutsjebane, som går på tværs af 4 etager, fra Forum i niveau U2 til DesignShop i niveau -2. Der er en del sikkerhedshensyn man skal være tage før man benytter rutsjebanen. Vi har lavet en film, der forklarer hvordan man tager rutsjebanen. Se filmen før afgang. Overhold alle regler.

Man skal være minimum 1.20 høj for at benytte DAC Slide. Dvs. at små børn, som ikke kan forventes at forstå og overholde reglerne ikke må tage rutsjebanen.

Man må ikke prøve at bremse eller stoppe under nedfarten. Man rutsjer i en rutsjepose, som sikrer friktion og sikrer at skoene ikke bremser. Man må ikke benytte rutsjebanen med tasker eller løse effekter som fx kamera, da de kan smadre og efterlade glasskår i rutsjebanen. Man tager rutsjebanen en ad gangen og med fødderne først. Man strækker benene og læner sig tilbage.

Overholder man ikke alle regler, kan man slå sig under nedfarten. Brug af rutsjebanen sker på eget ansvar.
Det kan ikke anbefales at benytte rutsjebanen, hvis man har skader, nedsat funktion, ondt i ryggen, dårlige knæ og andre usynlige funktionsnedsættelser.

Lydniveau i DAC

I weekender og på feriedage kan vi have rigtig mange gæster i DAC, og lydniveauet kan godt blive meget højt. Vi tysser ikke på gæsterne, men forventer at forældre holder sig sammen med deres børn under hele besøget. Vi beder alle gæster vise hensyn til hinanden så alle gæster har en god oplevelse under besøget i DAC.

Evakuering ved brandalarm

Hvis brandalarmen udløses, går evakueringsprocessen i gang. Alle branddøre åbner. Alle brandudgange er trapper og de er markeret med grønne ikoner. Elevatoren må ikke benyttes under brandalarm.

Når brandalarmen er indstillet sker indgang til udstillingerne igennem billetsalget Welcome.