Bag
facaden

Bag
facaden

Udstilling

21. april - 3. oktober 2021

Du er i berøring med arkitektur hver eneste dag. Men er du bevidst om, at arkitekturen skaber rammerne for, hvordan du lever dit liv – og lever sammen med andre? Ofte kender vi facaden, men ikke historien bag.

Vi danskere har en indbygget ide om altid at kunne gøre det lidt bedre, og det smitter af på vores arkitektur. Hvad er på spil, når vi bygger de rammer, vi alle lever i? Hvilke kræfter driver udviklingen frem, hvilke fejl begår vi undervejs, og hvordan retter vi op på dem?

Udstillingen giver et kig ’bag facaden’ på noget af den arkitektur, vi omgiver os med. Den berører emner, der både optager os dybt, men også skiller os ad.

Gå på opdagelse i de redskaber som danske arkitekter, designere og byplanlæggere anvender, når de formgiver verden omkring os. Bliv klogere på hvordan man arbejder med at skabe arkitektur, og hvilke overvejelser, der ligger bag den facade, vi ender med at kigge på.

Anmeldelser

♥♥♥♥
Politiken
★★★★
Berlingske
Udstillingen er blevet nomineret til to priser:
Dezeen Design Awards 2021
SBID International Design Award 2021

 

Det kan du opleve

Gå på opdagelse

Udstillingen er bygget op som en dragende teaterscene med forskellige scenografier, kapitler og historier, der kan opleves uafhængigt af hinanden, men som skaber én samlet fortælling. Gennem masser af cases, billeder, 1:1 installationer, arkitekturmodeller, film og interaktive elementer skildrer Bag Facaden, hvad det er dansk arkitektur kan, og hvad den betyder for dig og mig.

Prøv kræfter med VR

Bliv inspireret af Bjarke Ingels’ kreative univers og tegn selv 3D-arkitektur i vores VR-installation.

Lys, lys og lys

Danske arkitekter har tradition for at arbejde med lys og lysindfald. Både når der bygges boliger, skoler, og offentlige bygninger, men også i indretningen. Hvad betyder lys for vores velbefindende? Er lys en menneskeret? Og er funktion og æstetik lige vigtigt?

Kender du bygningerne?

Gå på opdagelse i arkitekturen fra udstillingen. Hvis du klikker på en bygning, kan du læse mere om den i vores omfattende vidensbase.

Derfor skal du kende Jan Gehl

Jan Gehls arbejdsværelse

Mød den danske arkitekt og byplanlægger Jan Gehl, hvis arbejde har høstet international anerkendelse og sat et kæmpe aftryk i måden, vi tænker byplanlægning på – også i udlandet, hvor hans bog “Livet mellem husene” er oversat til 40 sprog.

I udstillingen kan du gå på opdagelse i hans arbejdsværelse, kikke i private notesbøger, høre Jan fortælle og se hvad der ligger til grund for de spændende studier, der fx har skaffet cykelstier i Moskva og bilfri-zone på Times Square i New York.

Arkitektur til debat

Samtale-startere

Du finder små samtale-startere rundt omkring i udstillingen, som opfordrer os alle til at stoppe op og tale med hinanden om den arkitektur, der omgiver os.

Hjælp naturen

Få 9 gode tips til, hvordan du selv kan gøre en forskel og skabe bedre forhold for naturen og biodiversitet i byen.

Download natur-tips gratis her.

Få økokrigerens guide til København

Vi skal passe på naturen. Derfor kan og skal vi genanvende alt fra korkpropper til vinduespartier. Det mener økokrigerne hos Lendager Group, der er førende i Danmark, når det gælder arkitektonisk upcycling. Vil du høre mere om Anders Lendager, hans arkitektur og personlige historie, så lyt til Dansk Arkitektur Centers podcast Let’s Talk Architecture.

Relaterede udstillinger

Hello Denmark

8. juni 2020 – 29. august 2021

Vi hylder dansk arkitektur og design og går i kødet på det, der har gjort Danmark og København populært i hele verden: Det gode hverdagsliv.

Understanding the Impact of Architecture

21. april – 28. november 2021

Oplev en kunstners blik på arkitekturen. I litografiserien ‘Understanding the Impact of Architecture’ zoomer John Kørner ind på arkitekturen og dens indflydelse og påvirkning.