Bo bedre
– bæredygtigt

Foto: Melissa Ørnstrup

Udstilling

18. november 2021 - 18. april 2022

Hvordan klemmer man en familie ned på under 40 m2? Hvordan lykkes vi med at bo mere bæredygtigt og grønt uden at det går ud over livskvaliteten? Hvordan kan arkitekturen påvirke danskerne til at bo bedre?

Tegnestuen Vandkunsten kunne fejre sit 50-års jubilæum i 2020, men tegnestuens værdier er mere aktuelle end nogensinde. Den anmelderroste udstilling, der startede på Utzon Center i Aalborg, kan fra den 18. november 2021 opleves i endnu større skala i Dansk Arkitektur Center.

I udstillingen kan du blandt andet opleve et helt hus på 37 kvadratmeter. Indrettet præcist, som Vandkunsten mener, at vi skal bo og klar til indflytning med plads til en familie på fire personer. Udstillingen er opbygget som en landsby med drivhus, fælleshus, legeplads og, nå ja, en hængekøje til at slappe af med. Det er et lille samfund og en by, som lever. Så kom og få et indblik i fremtiden med Vandkunsten.

Skønhed i det uperfekte

Udstillingen Bo bedre – bæredygtigt handler ikke om fortiden. Dens omdrejningspunkt er vores fremtid. For din bolig kan være med til at redde verden. Huse behøver ikke være perfekte, for der er masser af skønhed at finde i det brugte. I skrammer, revner og fedtpletter. Fremtidens bolig skal også være mindre, for store huse er dårlige for klimaet og spild af ressourcer.

Udviklet af

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem Vandkunsten, Dansk Arkitektur Center og Utzon Center og med bidrag fra Bo Bedre.

Udstillingen er støttet af Realdania.