DAC Slide

Foto: Jesper Værn Jensen

Udviklet af

Kunstneren Carsten Höller og doneret af
Ny Carlsbergfondet.
Støttet af Realdania

Tør du prøve Københavns hurtigste og vildeste kunstinstallation? Udfordr dine sanser med en 40 meter lang rutsjetur hele fire etager ned.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en oplevelse med fart på. DAC Slide er skabt af den internationalt anerkendte tysk-belgiske kunstner Carsten Höller, der har lavet lignende kunstværker i form af rutsjebaner på førende museer i hele verden, herunder Tate Modern i London. Det er en interaktiv kunstinstallation, en attraktion, et stykke arkitektur og et “værk der får dig til at blive opmærksom på dine egne og andre menneskers følelser “, siger Höller.

Hvorfor bruger vi ikke rutsjebaner i arkitekturen som en tilføjelse til trapper, elevatorer og rulletrapper?” spørger Carsten Höller og uddyber: “De er hurtige, sikre og energibesparende – og de frembringer en glad følelse hos brugeren, der nærmest kan beskrives som et slags møde mellem lyst og panik, et sted mellem glæde og vanvid.”

Vi er meget taknemmelige for, at Ny Carlsbergfondet har valgt at donere den store kunstinstallation DAC Slide til vores fantastiske bygning.

Du finder installationen i Udstillingsforum – ved siden af vores trapper, som selvfølgelig stadig kan benyttes, hvis ikke lige man har modet til at tage den hurtige vej ned gennem DAC Slide.

Anmeldelser

♥♥♥♥♥ Politiken

Sådan kører du sikkert i DAC Slide

For at prøve DAC Slide skal du være minimum 110 cm høj og veje maksimum 150 kg​. Der må kun være én ad gangen i DAC Slide. Du får udleveret en stofpose, som du skal sætte dig i når du rutsjer. Hold benene strakt og armene tæt til kroppen – især hvis du er over 1,8 m høj. Posen får det til at glide og beskytter dig samtidigt mod friktion, når du suser rundt i installationens hurtige sving.

Flere rutsjebaner

Firenze, 2018

The Florence Experiment Slides, Palazzo Strozzi, Firenze. Foto: Attilio Maranzano.

London, 2015

Isomeric Slides, Decision, Hayward Gallery, London. Foto: Attilio Maranzano.

Høvikodden, 2017

Healing Slide, Henie Onstad Sanatorium, Henie Onstad Kunstsenter, Høvikodden. Foto: Attilio Maranzano.