Arkitektur i ét med naturen

Umistelige landskaber

Udstillingsperiode

22. marts – 26. maj 2019

Dorte Mandrup er en af vor tids største danske arkitekter. Kom med til det UNESCO-beskyttede Vadehav og Isfjorden i Grønland. Hør isen smelte og oplev fantastisk poetisk arkitektur, når du træder ind i en sanselig landskabsinstallation af Dorte Mandrup.

Anmeldelser

♥♥♥♥
Politiken

★★★★
Berlingske

“Jeg er vild med at være i vr med Dorte Mandrup!”
Politiken
“Dorte Mandrup har været fremsynet på kanten til det clairvoyante med sine huse”
Weekendavisen
“Poetisk og smuk arkitekturudstilling”
Børsen

Foto: Simon Læssøe

Dorte Mandrup lytter til landskaberne

Hvis arkitektur skal give mening, kræver det, at man lytter til landskabet og har mod til at eksperimentere, mener Dorte Mandrup. Politiken har skrevet et portræt af stjernearkitekten, der bruger sin stedsans, når hun skal løse udfordrende opgaver som Ilulissat Isfjordcenter i Grønland og Vadehavscentret i Ribe.

På skattejagt i de umistelige landskaber

Hvad er det allermindste, du kan spise i Vadehavet? Og hvad gør isbjørnene, når isen smelter? Få svarene i en skattejagt for hele familien rundt i udstillingen.

Har du nogensinde rullet ned ad et tækket tag? Det kan du nu i udstillingen ’Umistelige landskaber’, når du tager hele familien med på skattejagt.

Et kæmpe tækket tag har indtaget DAC. Træd op på stråene og mærk dem prikke under fødderne, imens du bliver klogere på isbjørne, sæler og alt det, du kan spise i Vadehavet. Prøv også VR-brillerne og flyv henover isfjorden i Grønland.

Og du kan endda starte hjemmefra. Du kan downloade tegningsmateriale her og designe din egen bygning i de vilde landskaber. Husk at tage din tegning med ind i DAC og få den udstillet, så de andre gæster kan se dit flotte design.

Illustrationer: Anne-Marie Krogh

Design til Isfjorden

Design til Vadehavet

Flyv henover isen med Virtual Reality

Dorte Mandrup tegner bygninger lige der, hvor vores naturarvs skønhed slår allerhårdest og minder os om, at vi skal passe på verden. I ny VR-film og podcast tager Dorte Mandrup dig med til de storslåede landskaber ved Isfjorden og Vadehavet. Få en ny oplevelse af arkitektur og hør Mandrups visioner bag.

Stråtækt strikes back!

Et stykke af Vadehavscentret i Ribe er kommet til København og har overtaget DACs urbane stål- og betonlokaler i BLOX. Tag en pause fra byen og træd ind på et kæmpe tækket tag – og se fugletræk i horisonten.

Tre bygninger ved Vadehavet

Artikel

Snart kan Dorte Mandrup kalde sig arkitekten bag en ”Vadehavstrilogi” af besøgscentre i Danmark, Tyskland og Holland, som gør os opmærksomme på vores fælles kulturarv. 

Derfor skal du kende Dorte Mandrup

Artikel

At bygge der, hvor isen smelter

Artikel

Tak til alle, der har bidraget

 

Udviklet af

Udstillingen er udviklet i samarbejde med Dorte Mandrup og støttet af Realdania og Dreyers Fond.

Tak til

Kasper Stouenborg
Jesper Kongshaug
Robert Kongshaug
Hemmed Tækkefirma
Arne Klüwer
Kim Andersen
Marek Bican
Naturfotograf Jan Tandrup
Signe Bjerregaard
Pia de Thurah
Stine Rikke Bendtsen
Anne Marie Krogh
Epson Danmark
AV Center

Fotos af udstillingen

Rasmus Hjortshøj