Fang
din by

Byens sjæl

Udstilling

9. juni – 2. oktober 2022
Bryghuspladsen, København

 

Konkurrencen

24. februar – 24. april 2022

 

Fang din by er en fotoudstilling baseret på en stor, åben konkurrence, hvor fotoentusiaster i hele Danmark fortolker deres by, som den ser ud lige nu. I år zoomer vi ind på det der gør hver by unik – byens sjæl!

Hvad adskiller en by fra en anden? Hvad er særligt ved netop din by? Og hvor gemmer byens sjæl sig? Er det i bygningerne? I stemningen? I det gamle eller i det nye? Den kan være svær at udpege, men den er alligevel dén, der gør din by særlig.

Fang din by – byens sjæl sætter fokus på det som gør en by særlig, og som skaber en forbindelse mellem mennesket og byen på godt og ondt. Om det er ens barndomsgade, hvor man lærte at stå på rulleskøjter, skolegården, hvor man fik dit første kys eller det bygningsværk man cykler forbi hver dag.

I år blev der indsendt over 5.300 fotos til konkurrencen. En jury med Helena Christensen og Maren Uthaug i front valgte derefter de 56 fotos der er med i udstillingen – herunder de tre vindere af hovedkonkurrencen og de tre vindere af skolekonkurrencen.

Du kan opleve udstillingen foran Dansk Arkitektur Center, men også på Folkemødet på Bornholm, Dokk1 i Aarhus, Sønderborg Hovedbibliotek samt Faaborg/Ringe bibliotek.

Tips og tricks til det gode foto

Vil du gerne blive en bedre fotograf? Vi har lavet fem små videoer med tips og tricks til at tage gode fotos.

Sidste års vindere 

1. plads
Oliver Sperling
2. plads
Anders Hjerming
3. plads
Erik Jacoby Petersen

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der mulighed for at få dit foto med blandt de 55 billeder, der udstilles i København, på Folkemødet på Bornholm samt på biblioteker i Sønderborg, Aarhus og Faaborg/Ringe.

1. præmie

 • En ballonflyvningstur med DreamBalloon for 2 personer over enten Fyn, Sjælland eller Jylland inkl. kaffe og snacks samt champagnedåb efter flyvningen
 • Klubkort + 1 samt brunch for 4 personer i Dansk Arkitektur Center
 • Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm

2. og 3. præmie

 • Klubkort +1 til Dansk Arkitektur Center
 • Gavekort på 500 kr. til Dansk Arkitektur Centers lækre Designshop
 • Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm

Vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked primo maj 2022.
Den endelige vinderfordeling offentliggøres og kåres til udstillingsåbningen d. 9. juni 2022.

Juryen i fotokonkurrencen

Helena Christensen

Fotograf

Helena Christensen har bevæget sig både foran og bag kameraet i en årrække. I sit arbejde som fotograf har hun fotograferet for både modeblade og kommercielle jobs samt instrueret musikvideoer.  Hun er desuden ambassadør for en del organisationer bl.a. for FNs Flygtningeorganisation.

 

Maren Uthaug

Forfatter

Maren Uthaug er en anmelderrost forfatter der bl.a. har skrevet romanerne ’Hvor der er fugle’ samt ’En lykkelig slutning’. Foruden at være forfatter er Maren Uthaug fast tegner for Politiken med striben Ting jeg gjorde. Maren Uthaug har modtaget flere priser, senest Læsernes Bogpris 2020.

Maja Dyrehauge

Direktør for Copenhagen Photo Festival

Som direktør for Copenhagen Photo Festival er Maja med til at sætte fokus på international kunst- og dokumentarfotografi. For Maja er fotografiet vigtigt, fordi det er blevet et hverdagssprog, som alle forholder sig til og bruger.

Tanya Lindkvist

Programchef Dansk Arkitektur Center

Tanya er ansvarlig for udstillinger og aktiviteter i Dansk Arkitektur Center og har siddet med i juryen til Fang din by i flere år.

Anders Hjerming

2. plads for Fang din by 2021

Anders vandt 2. pladsen sidste år med et foto af søerne der var frosset til. Juryen mente at fotoet var et stærkt snapshot af Corona-virkeligheden, der viste hvordan myndighederne forsøgte at skabe struktur med skilte, mens folk alligevel bevægede sig frit. I år skal Anders så sidde på den anden side og være med til at vælge årets vindere.

Sådan deltager du

 • Læg dit billede på Instagram med #DACfangdinby2022.
 • Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fang din by 2022 – hovedkonkurrence” i emnefeltet
 • Bemærk, at vi også har en konkurrence for skoleklasser.

Vi opfordrer alle – uanset hvor du bor og hvem du er – til at deltage i konkurrencen. Vi glæder os til at se din fortolkning af temaet ”Byens sjæl”.

Konkurrencen løber fra d. 24. februar til d. 24. april 2022. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen.

Udstillingsperioden for billederne er fra d. 9. juni – 2. oktober på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises også på bibliotekerne: Aarhus DOKK1, Sønderborg, Faaborg/Ringe samt på Folkemødet på Bornholm.

Events og fotokurser

For at du kan forbedre dine chancer for at vinde konkurrencen, kan du deltage i et af vores mange gratis fotokurser, der finder sted rundt om i landet. Streetfotograf Astrid Busse Rasmussen kommer med konkrete tips til at du kan blive en bedre fotograf! Hvis du er underviser, kan du også deltage i et lærerkursus i DAC hvor Astrid deltager.

9. marts kl. 15-18: Lærerkursus i DAC om Fang din by og foto

19. marts kl. 12-13.30: Rønne Bibliotek

28. marts kl. 19-20.30: Faaborg/Ringe bibliotek

31. marts kl. 17-18.30: Aarhus Dokk1

7. april kl. 16.30-18: Sønderborg bibliotek

Konkurrencebetingelser

Betingelser for deltagelse i Fang din by 2022 fotokonkurrence og efterfølgende udstilling.

Når du uploader et billede til Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence “Fang din by – en by for alle” accepterer du samtidig følgende betingelser og rettigheder. Dansk Arkitektur Center refereres herfra som DAC.

 • KONKURRENCETYPER:
  DAC afvikler parallelt to konkurrencer i Fang din by-projektet.
  Skolekonkurrencen henvender sig til elever i udskolingen og ungdomsuddannelser. Her går præmieringen til elevens skoleklasse. Deltagelse foregår ved at underviseren indsender billederne på sine elevers vegne til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger og med ”Fang din by 2022 – skolekonkurrence” i emnefeltet. Den pågældende skole holdes ansvarlig for, at den individuelle elev har ophavsret til materialet.
  b. Den almene konkurrence er åben for alle deltagere over 18 år, og præmieringen går til den enkelte deltager. Deltagelse foregår ved at tagge sit billede på Instagram med #DACfangdinby2022 eller ved at indsende sit billede til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger med ”Fang din by 2022 – hovedkonkurrence” i emnefeltet. Derudover er deltagerbetingelserne ens jf. nedenstående.
 • BILLEDOPLØSNING:
  Uanset om man deltager via e-mail eller Instagram skal DAC kunne få adgang til en fotofil i høj opløsning (filstørrelse 2MB-10MB). Det indsendte billede skal være i .jpg-filformat, hvilket er standarden for de fleste kameraer og mobiler.
 • LOKATION FOR MOTIV:
  Vi opfordrer fotointeresserede over hele landet til at deltage – det er til gengæld et krav, at billedet er taget i Danmark, for at kunne afspejle byrummet og udviklingen i danske byer. Dog vil fotos fra Rigsfællesskabet (Grønland og Færøerne) også blive accepteret.
 • RESTRIKTIONER ANG. MOTIV:
  Det er forbudt at uploade fotografier af mennesker, der ikke har givet samtykke til at billedet må offentliggøres. Det samme gælder for billeder af mennesker i private, prekære eller skamfulde situationer, uanset om de er fotograferet på offentligt område. Du er personligt ansvarlig for, at eventuelle personer i motivet har givet tilladelse til at du må benytte et billede af dem, og et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.
 • ANTAL BILLEDER:
  Du er velkommen til at indsende eller tagge flere billeder i hovedkonkurrencen. Hver deltager kan dog kun vinde præmier med et enkelt billede i konkurrencen. For skolekonkurrencen gælder at den enkelte elev kun kan deltage med et foto.
 • BRUGSRET:
  Når du indsender et billede til DAC, accepterer du samtidig, at billedet må benyttes af DAC til promovering af fotokonkurrencen, promovering af og i den efterfølgende udstilling og i fremtidige Fang din by-udgaver inkl. skolemateriale, som DAC udarbejder til gratis brug for skolerne. DACs promovering indbefatter, men er ikke begrænset til: nyhedsbreve, offentliggørelse på internettet og sociale medier, beskrivelser af DACs projekter samt optagelse i publikationer herunder gennem tredjeparts pressereportager. Hvis DAC ønsker at benytte dit billede i en anden kommerciel sammenhæng, vil vi kontakte dig forudgående for at få din accept. Du har til enhver tid ophavsretten til dine billeder, og du vil altid blive krediteret ved brugen af dine billeder.
 • OPHAVSRET:
  Det er forbudt at uploade/tagge fotos, som ikke er taget af dig selv. Du skal kunne bekræfte, at du er ophavsmand/kvinde til de fotografier du indsender og har ubegrænset ret til brug af billederne og dermed også retten til at offentliggøre billederne. Du skal også garantere, at alle billederne er fri af tredjemands rettigheder, og at alle identificerbare personer på billederne er indforståede med brug af billederne i henhold til DACs retningslinjer. Et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.
 • UDMELDELSE FRA KONKURRENCEN:
  Du kan i konkurrenceperioden trække din deltagelse tilbage. På Instagram trækkes din deltagelse tilbage ved at fjerne hashtagget #DACfangdinby2022 og i skolekonkurrencen gøres det ved at sende en mail til fangdinby@dac.dk. Efter konkurrencens afslutning tilfalder brugsretten til billedet til DAC jf. ovenstående afsnit.
 • FRASORTERING:
  Vi forbeholder os ret til at frasortere stødende eller på anden vis upassende billeder. Billeder med vandmærke eller tekst som f.eks. dato på billedet frasorteres af hensyn til udstillingen. Dansk Arkitektur Center kan slette indsendte billeder til enhver tid, hvis de ikke overholder ovenstående vilkår.
 • BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER:
  Dit navn og personlige oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med konkurrencen og udstillingen. Dit navn kan blive nævnt i forbindelse med kreditering af billederne. Vinderne kontaktes direkte og offentliggøres via Dansk Arkitektur Centers kanaler.

Efter konkurrencens afslutning vil vi sende dig en mail hvor du kan tilmelde dig at blive orienteret om næste års konkurrence, hvis du ønsker det. Hvis du ikke ønsker efterfølgende information, vil dine oplysninger blive slettet ved udgangen af udstillingen i efteråret 2022.
Dine oplysninger vil ikke blive benyttet til promovering af andre aktiviteter i Dansk Arkitektur Center eller i kommerciel sammenhæng. De indsendte personlige oplysninger behandles fortroligt og udleveres ikke til tredjepart. Læs vores generelle retningslinjer ang. Persondatapolitik.

Dette dokument er under løbende udvikling og vil blive ændret uden forudgående anmeldelse.
Ved at tilføje dit billede accepterer du betingelserne i denne aftale. Hvis du ikke er enig i vilkårene, skal du ikke tilføje dine billeder. Hvis du er i tvivl om, hvad vilkårene betyder for dig, så kontakt projektteamet på fangdinby@dac.dk

Udviklet af

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.