SAS Royal Hotel

– en kærlighedshistorie

Foto: Paul Warchol

Lille pop-up udstilling

21. april 2021 –
19. juni 2022

Verdens første designhotel kunne fejre sit 60-års jubilæum i 2020. SAS Royal Hotellet – nu Radisson Collection Royal Hotel – er en af Arne Jacobsens mest ikoniske bygninger.

Hotellet blev en af Danmarks første skyskrabere og er et lysende eksempel på, hvordan Jacobsen mestrede alle led i den arkitektoniske proces, fra de største linjer til de mindste detaljer.

Hotellet blev ved åbningen betragtet som det mest moderne hotel i Norden, men ikke alle var lige imponerede over Jacobsens mesterværk. Hvorfor var SAS Royal Hotel så udskældt på sin tid? Og hvordan var det samtidig en kærlighedserklæring til København?

Vi zoomer ind på Arne Jacobsen – en moderne pioner, der var forud for sin tid – og en af hans mest berømte bygninger. SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie er en intuitiv, legende og taktil udstilling, som viser Arne Jacobsens tanker om hotellets totaldesign, den radikale arkitektur og de smukke designelementer.

Du finder udstillingen i DAC Passage. Adgang til DAC Passage kræver ikke billet.

Besøg SAS hotellet med DAC

Få historien om og bag SAS hotellet. Vi begynder i DAC med en introduktion til udstillingen. Derefter fortsætter vi til fods til hotellet i Hammerichsgade. I lobbyen bliver vi taget i mod af en af hotellets ansatte, der vil tage os med bag facaden på hotellet i dag.

En ener i dansk arkitektur

Arne Jacobsen (1902-1971) står som en absolut ener i dansk arkitektur- og designhistorie. Med sit alsidige talent og utrættelige virkelyst har han skabt historie og medvirket til at sætte dansk arkitektur på verdenskortet.

Udviklet af

Udstillingen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Radisson Collection Royal Hotel og støttet af Realdania.