Dansk Arkitektur Center

Welcome
Home

Åbningsudstilling

7. maj - 23. september 2018

Emne

Boliger

Arkitekter tegner huse. Mennesker skaber hjem. Derfor er arkitekturen intet sted så nærværende og afgørende, som i de bygninger, der danner rammen om det levede liv. Hvor, hvordan og med hvem, man bor, betyder uendeligt meget for livskvaliteten. Netop derfor er hjemmet rammen for den første udstilling i Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX.

Gå på opdagelse

i danskernes bolig

Hvordan bor du i fremtiden?

Udstillingen viser de historiske nybrud, der har formet måden, vi bor på – fra industrialisering og verdenskrige til megacities og truende klimakriser. Den sætter fokus på de aktuelle udfordringer, der påvirker vores boliger i dag. Og den undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden.

Olafur Eliasson:

Multiple shadow house

Fra stald

til bolig

“Fremtidens bolig er allerede bygget. Kigger vi 25-30 år ind i fremtiden, er langt størstedelen af de boliger, danskerne kommer til at bo i, allerede bygget. Derfor er det interessant at spørge, hvordan vi kan opgradere den eksisterende boligmasse, så den lever op til nye krav om bæredygtighed og kan imødekomme nye familiestrukturer og drømme? Det og meget mere vil vi rigtig gerne debattere med danskerne, for når vi borgere involverer og engagerer os, bliver boligerne og byerne endnu bedre at bo i.”

Tanya Lindkvist
Programchef for LIFE

Udviklet af

Udstilling, publikation, eventprogram og kampagne er udviklet af Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania og Bolius med Realdania som hovedsponsor.