Krøyers Plads

UIA verdenskongres for arkitekter

Den 2-6. juli 2023 er København vært for UIA World Congress of Architects – verdens største kongres om bæredygtig arkitektur og byggeri. Som del af kongresbilletten får man som deltager gratis, ubegrænset adgang til Dansk Arkitektur Center (DAC) og huset summer af liv hver dag – helt til kl. 22.

Arkitekter, ngo’ere og beslutningstagere fra hele verden kommer i juli til at valfarte til København for at blive inspireret til, hvordan arkitektur kan blive en del af løsningen og ikke en del af problemet. Byggeriet står for 40% af al CO2-udledning, og samlet set menes byer at være ansvarlig for 75% af den globale udledning. Der er derfor brug for en radikal forandring, hvis vi skal skabe bæredygtige byer for alle – og det fokuserer UIA verdenskongressen på.

Dansk Arkitektur Center bliver det uformelle mødested for kongressen mellem dig der bor i byen, danske arkitekter og alle dem der rejser hertil.

DAC events under kongressen

  Arkitekturløb for alle

  Løb gennem arkitekturhovedstaden

  2. juli 2023 kl. 10

  Vi starter kongres-ugen allerede om søndagen med det populære DAC Arkitekturløb. Arkitekturløbet giver dig en helt særlig mulighed for at løbe eller gå igennem museer og bygninger, som normalt er lukket for løbende gæster. I år indgår en række særlige steder i ruterne, i anledning af World Capital of Architecture.

  Hvad er UIA?

  En international forening af arkitekter

  Den internationale arkitektforening, UIA (union internationale des architectes), blev oprettet i 1948 – hvor Europa stod over for en stor genopbygning efter 2. verdenskrig. Nu står vi også over for en ny krise – hvor der er brug for, at arkitekter og hele byggebranchen tænker radikalt anderledes, hvis arkitekturen skal være med til at løfte FNs verdensmål. UIA forener over 1,3 millioner arkitekter, som har mulighed for at mødes hvert 3. år, hvor verdenskongressen afholdes. I 2023 fylder UIA 75 år og det er første gang at kongressen afholdes i et nordisk land.