Fang
din by

Uden filter

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor du med kameraet eller mobilen i hånden fortolker din by, som du ser den lige nu. I år skærer vi ind til benet, når temaet er ’Uden filter’. For 8. år i træk afholder Dansk Arkitektur Center den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by, hvor alle fotoglade danskere kan deltage.

Årets tema er ‘Uden filter’

Hvordan ser byen ud, hvis du skræller alle solnedgange og sommerdage væk? Hvis vi ser på byen med ærlige øjne – hvad er det så for nogle andre motiver, der dukker op? Årets tema ’uden filter’ opfordrer til at undgå skønmaleri men i stedet se det smukke i det slidte, det rå, det upolerede, det forladte i lige præcis din by. En gammel industribygning, en graffitimalet mur eller en patineret men højt elsket legeplads – hvordan ser byen ud, når vi ikke bevidst forsøger at fange det Instagramlækre, men også tager pletterne og det uperfekte med i motivet?

Obs! Det er stadig tilladt at bruge filtre eller fotoredigere sit foto – ’uden filter’ er tematisk ramme, ikke en teknisk.

De bedste fotos bliver udstillet på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center samt i Aalborg, Kolding, Køge og Aarhus.

I bedømmelsen af dit billede vægtes der at:

 • Årets tema tydeligt fremgår
 • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
 • Billedet er spændende komponeret

Sådan deltager du

Læg dit billede på Instagram med #DACfangdinby2023.

Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fang din by 2023 – hovedkonkurrence” i emnefeltet
Bemærk, at vi også har en konkurrence for skoleklasser.

Vi opfordrer alle – uanset hvor du bor og hvem du er – til at deltage i konkurrencen. Vi glæder os til at se din fortolkning af temaet ”Uden filter”.

Hvornår er konkurrencen?

Konkurrencen løber fra d. 1. marts til d. 1. maj 2023. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen.
Udstillingsperioden for billederne er fra d. 9. juni – 2. oktober på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises også i på:

Juni: Køge Bibliotek

Juli: Kolding Bibliotek

August: HistorieAalborg

September: Dokk1 i Aarhus

Events og fotokurser

For at du kan forbedre dine chancer for at vinde konkurrencen, kan du deltage i et af vores mange gratis fotokurser, der finder sted rundt om i landet. Streetfotograf Astrid Busse Rasmussen kommer med konkrete tips til at du kan blive en bedre fotograf!

28. marts kl. 17-18.30: Kolding Bibliotek
29. marts kl. 17-18.30: HistorieAalborg
12. april kl. 17-18.30: Dokk1 i Aarhus
13. april kl. 17-18.30: Køge bibliotek

Konkurrencebetingelser

Betingelser for deltagelse i Fang din by 2023 fotokonkurrence og efterfølgende udstilling.

Når du uploader et billede til Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence “Fang din by – en by for alle” accepterer du samtidig følgende betingelser og rettigheder. Dansk Arkitektur Center refereres herfra som DAC.

 • KONKURRENCETYPER:
  DAC afvikler parallelt to konkurrencer i Fang din by-projektet.
  a. Skolekonkurrencen henvender sig til elever i udskolingen og ungdomsuddannelser. Her går præmieringen til elevens skoleklasse. Deltagelse foregår ved at underviseren indsender billederne på sine elevers vegne til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger og med ”Fang din by 2023 – skolekonkurrence” i emnefeltet. Den pågældende skole holdes ansvarlig for, at den individuelle elev har ophavsret til materialet.
  b. Den almene konkurrence er åben for alle deltagere over 18 år, og præmieringen går til den enkelte deltager. Deltagelse foregår ved at tagge sit billede på Instagram med #DACfangdinby2023 eller ved at indsende sit billede til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger med ”Fang din by 2023 – hovedkonkurrence” i emnefeltet. Derudover er deltagerbetingelserne ens jf. nedenstående.
 • BILLEDOPLØSNING:
  Uanset om man deltager via e-mail eller Instagram skal DAC kunne få adgang til en fotofil i høj opløsning (filstørrelse 2MB-10MB). Det indsendte billede skal være i .jpg-filformat, hvilket er standarden for de fleste kameraer og mobiler.
 • LOKATION FOR MOTIV:
  Vi opfordrer fotointeresserede over hele landet til at deltage – det er til gengæld et krav, at billedet er taget i Danmark, Grønland eller Færøerne for at kunne afspejle byrummet og udviklingen i byer fra denne region.
 • RESTRIKTIONER ANG. MOTIV:
  Det er forbudt at uploade fotografier af mennesker, der ikke har givet samtykke til at billedet må offentliggøres. Det samme gælder for billeder af mennesker i private, prekære eller skamfulde situationer, uanset om de er fotograferet på offentligt område. Du er personligt ansvarlig for, at eventuelle personer i motivet har givet tilladelse til at du må benytte et billede af dem, og et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.
 • ANTAL BILLEDER:
  Du er velkommen til at indsende eller tagge flere billeder i hovedkonkurrencen. Hver deltager kan dog kun vinde præmier med et enkelt billede i konkurrencen. For skolekonkurrencen gælder at den enkelte elev kun kan deltage med et foto.
 • BRUGSRET:
  Når du indsender et billede til DAC, accepterer du samtidig, at billedet må benyttes af DAC til promovering af fotokonkurrencen, promovering af og i den efterfølgende udstilling og i fremtidige Fang din by-udgaver inkl. skolemateriale, som DAC udarbejder til gratis brug for skolerne. DACs promovering indbefatter, men er ikke begrænset til: nyhedsbreve, offentliggørelse på internettet og sociale medier, beskrivelser af DACs projekter samt optagelse i publikationer herunder gennem tredjeparts pressereportager. Hvis DAC ønsker at benytte dit billede i en anden kommerciel sammenhæng, vil vi kontakte dig forudgående for at få din accept. Du har til enhver tid ophavsretten til dine billeder, og du vil altid blive krediteret ved brugen af dine billeder.
 • OPHAVSRET:
  Det er forbudt at uploade/tagge fotos, som ikke er taget af dig selv. Du skal kunne bekræfte, at du er ophavsmand/kvinde til de fotografier du indsender og har ubegrænset ret til brug af billederne og dermed også retten til at offentliggøre billederne. Du skal også garantere, at alle billederne er fri af tredjemands rettigheder, og at alle identificerbare personer på billederne er indforståede med brug af billederne i henhold til DACs retningslinjer. Et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.
 • UDMELDELSE FRA KONKURRENCEN:
  Du kan i konkurrenceperioden trække din deltagelse tilbage. På Instagram trækkes din deltagelse tilbage ved at fjerne hashtagget #DACfangdinby2023 og i skolekonkurrencen gøres det ved at sende en mail til fangdinby@dac.dk. Efter konkurrencens afslutning tilfalder brugsretten til billedet til DAC jf. ovenstående afsnit.
 • FRASORTERING:
  Vi forbeholder os ret til at frasortere stødende eller på anden vis upassende billeder. Billeder med vandmærke eller tekst som f.eks. dato på billedet frasorteres af hensyn til udstillingen. Dansk Arkitektur Center kan slette indsendte billeder til enhver tid, hvis de ikke overholder ovenstående vilkår.
 • BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER:
  Dit navn og personlige oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med konkurrencen og udstillingen. Dit navn kan blive nævnt i forbindelse med kreditering af billederne. Vinderne kontaktes direkte og offentliggøres via Dansk Arkitektur Centers kanaler.

Efter konkurrencens afslutning vil vi sende dig en mail hvor du kan tilmelde dig at blive orienteret om næste års konkurrence, hvis du ønsker det. Hvis du ikke ønsker efterfølgende information, vil dine oplysninger blive slettet ved udgangen af udstillingen i efteråret 2023.
Dine oplysninger vil ikke blive benyttet til promovering af andre aktiviteter i Dansk Arkitektur Center eller i kommerciel sammenhæng. De indsendte personlige oplysninger behandles fortroligt og udleveres ikke til tredjepart. Læs vores generelle retningslinjer ang. Persondatapolitik.

Dette dokument er under løbende udvikling og vil blive ændret uden forudgående anmeldelse.
Ved at tilføje dit billede accepterer du betingelserne i denne aftale. Hvis du ikke er enig i vilkårene, skal du ikke tilføje dine billeder. Hvis du er i tvivl om, hvad vilkårene betyder for dig, så kontakt projektteamet på fangdinby@dac.dk

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der mulighed for at få dit foto med blandt de 55 billeder, der udstilles i København samt i HistorieAalborg, Køge bibliotek, Kolding og Aarhus.

1. Præmie

 • En ballonflyvningstur med DreamBalloon for 2 personer over enten Fyn, Sjælland eller Jylland inkl. kaffe og snacks samt champagnedåb efter flyvningen
 • Klubkort + 1 samt brunch for 4 personer i Dansk Arkitektur Center
 • Et print af dit eget vinderfoto

2. og 3. præmie

 • Klubkort +1 til Dansk Arkitektur Center
 • Gavekort på 500 kr. til Dansk Arkitektur Centers lækre Designshop
 • Et print af dit eget vinderfoto

Vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked primo maj 2023.
Den endelige vinderfordeling offentliggøres og kåres til udstillingsåbningen d. 8. juni 2023.

Tips og tricks til det gode foto

Vil du gerne blive en bedre fotograf? Vi har lavet fem små videoer med tips og tricks til at tage gode fotos.

Juryen i fotokonkurrencen

Emile Peronard

Filmproducer

Emile er en grønlandsk filmproducer med base i København. Hans produktionsselskaber Ánorâk Film og Polarama Greenland bygger bro mellem Grønland og Europa og står bag både dokumentar-, fiktions- og new media-produktioner. Senest har Emile produceret den prisvindende ’Music for Black Pigeons’ af Jørgen Leth og Andreas Koefoed samt ’Twice Colonized’, dette års åbningsfilm på CPH:DOX. I over et årti har han arbejdet på at forbedrede vilkårene for filmproduktion i Arktis, og hans film er blevet vist på Cannes, Sundance, Berlinalen og Venedig Film Festival.

Maja Dyrehauge

Direktør for Copenhagen Photo Festival

Som direktør for Copenhagen Photo Festival er Maja med til at sætte fokus på international kunst- og dokumentarfotografi. For Maja er fotografiet vigtigt, fordi det er blevet et hverdagssprog, som alle forholder sig til og bruger.

Marie Hald

Fotograf

Marie Hald er en anerkendt, dansk fotograf der bl.a. har fundet World Press Photo Award og fra 31. marts – 17. september har en soloudstilling på Danmarks Nationale Portrætgalleri på Frederiksborg Slot. Hun har også tidligere haft soloudstilling på det anerkendte museum Fotografiska i Stockholm. Hun er kendt for sin fotobog ’Feminin’, der rummer over 100 fotos af mennesker mellem 0 og 102 år. Hendes fotos fremstår rå og ikke photoshoppede, så bogen viser en ærlig version af de mange forskellige måder en krop, kan se ud på.

 

Medarbejder Mia Heil Rasmussen

Mia Heil Rasmussen

Head of Marketing and Communications Dansk Arkitektur Center

Mia er ansvarlig for kommunikation og markedsføring i Dansk Arkitektur Center. Og har et skarpt blik for grafik og foto gennem det virke. Mia sidder i år for første gang med i juryen som repræsentant for DAC.

Tanja Zhigalova

Vinder af Fang din by 2022

Tanja vandt Fang din by konkurrencen i 2022, da temaet var Byens sjæl. Hendes foto rummede en fin modsætning mellem en ældre dame og en stor statue foran Vor Frue Kirke i København. Hvert år inviterer vi vinderen af sidste års konkurrence med ind i juryen for at give deres blik på, hvem der skal overtage titlen som Fang din by vinder!

Fang din by 2022

Udviklet af

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.
×