BIG presents
FORMGIVING

Udstillingsperiode

12. juni 2019 – 12. januar 2020

Tag med de verdenskendte danske arkitekter BIG – Bjarke Ingels Group på en arkitekturrejse igennem tiden fra Big Bang til Singularity.

Formgivning – det danske ord for design – betyder bogstaveligt talt at give form til det, der endnu ikke har en form. Med andre ord: At give form til fremtiden. En opgave, der er vigtigere end nogensinde, nu når mennesket er den største kraft, der former vores planet i dag. Med mere end 70 BIG-projekter fra hele verden oplever du BIGs grænseløse kreativitet, og hvordan de lige nu giver form til din fremtid.

Anmeldelser

♥♥♥♥
Politiken
★★★★
Berlingske

Gå på virtuel opdagelse i udstillingen

Nåede du ikke at opleve BIG presents FORMGIVING? Fortvivl ej – du kan stadig se den fantastiske udstilling i virtual reality. Har du et VR headset, kan du også opleve udstillingen gennem dem.

Det kan du opleve

Udstillingen FORMGIVING tager dig på en evolutionsrejse, hvor du mærker, hvordan vores verden er blevet formet fra tidernes morgen til langt ud i fremtiden. Fra Big Bang til boliger på Mars.

Portræt af Bjarke Ingels

Bjarke Ingels liv har ændret sig dramatisk, og det kan ses i hans arbejde

Arkitektur er den virkelige verdens fiktion. Med den kan vi være med til at forme det liv, vi gerne vil leve. Og det er en fremtid, der for den 45-årige stjernearkitekt Bjarke Ingels er blevet mere konkret end nogensinde før. Han er nemlig blevet far. Og det har sat hele hans virke og virkelighed i perspektiv.

Læs Politikens portræt af en af tidens allerstørste arkitekter.

Foto: Simon Læssøe

BIGs 10 gaver

Tryk på farverne og se, hvordan BIGs 10 gaver giver værdi til nogle af deres mest spektakulære nye projekter.

Hver dag giver BIG form til en mere farverig verden. For dem handler arkitektur ikke bare om at løse en bunden opgave. Det handler også om at tilføje noget ekstra, som ingen havde bedt om – om at give en gave til verden. Til brugeren. Til nabolaget. Til byen. Til landskabet. Til miljøet. Til fremtiden.

Hvorfor ‘formgiving’?

Bjarke tegner og fortæller

Arkitektur er rammen for det liv, vi gerne vil leve. Se Bjarkes fortælling om, hvordan arkitekter skaber rammerne og giver form til vores fremtid – og hvorfor den opgave er vigtigere end nogensinde før.

TED Talk med Bjarke Ingels

BIG giver form til fremtiden over hele verden. I denne TED Talk fortæller Bjarke Ingels om nogle af tegnestuens mest spektakulære nye projekter. Fra LEGO House i Billund til flydende byer for FN.

Hvem er BIG – Bjarke Ingels Group?

Bliv klogere på en af verdens mest indflydelsesrige tegnestuer. Med Bjarke Ingels i spidsen har BIG gennem de seneste 15 år formået at formidle arkitektur på helt nye måder.

BIG i verden – se udvalgte projekter

VIA 57 West, Manhattan

København møder New York i BIG’s ’courtscraper’. VIA 57 West kombinerer det unikke gårdmiljø fra huskarreerne i København med de dramatiske højder fra skyskraberne i New York.

Foto: Iwan Baan

M/S Museet for Søfart, Helsingør

Et hul i jorden. Men hvilket hul i jorden. Museet for Søfart er sænket elegant ned i en gammel tørdok og giver Helsingør en moderne kulturattraktion i absolut særklasse.

Foto: Iwan Baan

Superkilen, København

En multikulturel park til en multikulturel bydel. Superkilen indeholder 57 forskellige genstande fra 57 forskellige lande i verden – blandt andet gynger fra Irak, springvand fra Marokko og skraldespande fra England.

Foto: Iwan Baan

Amager Bakke, København

Amager Bakke er ikke bare et forbrændingsanlæg. Når det står færdigt, er det også et udkigspunkt, en tagpark og Danmarks største skibakke.

Foto: Søren Aagaard