NH Collection set fra vandet
Et teenageværelse med leopardplettet sengetøj

Teenagedrømme

Udstilling

12. juni 2024

I forbindelse med 3daysofdesign er der gratis adgang til udstillingen Teenagedrømme.

Udstillingen Teenagedrømme udforsker fremtiden for teenageværelset. Tre yngre danske designfirmaer præsenterer deres bud på design til fremtidens teenageværelse. Teenagere har deres egne drømme og behov, og når vi designer til dem, designer vi til en generation, hvis værdier vil tegne vores alles fremtid.

Teenageværelset. Måske får ordet dig til at tænke på idol-plakater, gaming-computere og ophobning af brugte tallerkener. Sådan er det ikke kun. Behovene til værelsets indretning forandres radikalt i disse år i takt med, at teenageres værdier og adfærd ændrer sig. Deres liv udfolder sig i høj grad på de digitale platforme, og deres interesse for klimaet og genbrug er stigende. Hvordan kan fremtidens design tage højde for det, og kan vi lade os inspirere af teenageres behov og drømme i den måde, vi designer på?

I udstillingen bydes du indenfor i tre forskellige installationer, hvor designere har givet deres bud på, hvordan digitalisering, bæredygtighed, mental trivsel og brugen af sociale medier påvirker og ændrer teenageres behov og ønsker til deres private omgivelser. Du kan også opleve videoer med unge teenagere, der fortæller om deres egne drømmeværelser, og fotokunstprojektet Still Life of Teenagers af sociolog og fotograf Barbara Marstrand, der præsenterer snapshots fra nutidige teenageværelser.

Fotos: Barbara Marstrand

Udviklet af

Udstillingen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Barbara Marstrand, Our Shift, Natural Material Studio og Krøyer-Sætter-Lassen.