Amager Strand

Kultur

800
Photo: Ursula Bach

Der er en særlig blanding af vild natur og storbystemning langs den enorme strand på Amager, der har forvandlet den udskældte ø i København til noget, man ellers skal rejse langt for at opleve i en storby.

Københavns Amager-distrikt ændrer sig hurtigt, og ingen steder er det mere tydeligt end ved Amager Strandpark.

Stranden er en to kilometer lang kunstig ø, der danner en lagune med pools på den ene side og en sandstrand på den anden. Området er et populært sted for både solbadning og afslapning såvel som for sportsaktiviteter for alle.

Den nordlige del af øen ligner et naturlandskab med bugtende stier, brede strandområder og lave klitter. Det er her lokalbefolkningen fra hele København besøger byens mest berømte badehus, Helgoland, en charmerende række af turkise træhuse placeret på stolper lige ved kysten.

Følger man stranden sydpå møder man en gruppe eksklusive hvide tårne, der stiger over kysten og danner en skyline med udsigt hele vejen til Sverige henover Øresundsstrædet.

Længere mod syd ligger en arkitektonisk perle, Kastrup Søbad, også kendt som “Sneglen” på grund af sin snoede form. Den giver fremragende muligheder for svømning og byder på en fantastisk udsigt over det beskyttede naturområde, Saltholm Ø. Dets træbyggeri beskytter svømmere mod vind, mens hvide spotlights installeret i dækket skaber en smuk atmosfære om natten.

×