Charlotte Ammundsens Plads

Byrum

800
Photo: Jakob Glatt
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Foran et gammelt kulturhus i Indre By ligger Charlotte Ammundsens Plads. Pladsen har skaffet et helt nyt urbant liv på den centrale adresse med hvide bjergformationer, der giver rum til streetkulturen.

Hele området foran Indre By Medborgerhus er blevet omlagt til rendyrket brug for fysisk aktivitet. Med graffitimalede gavle som baggrund, er scenen for en vaskeægte urban scene sat. Med små ramper, som hvide bjergformationer, fremstår pladsen på én gang rå og moderne. 

Pladsen har meget hurtigt tiltrukket skatere, men kalder desuden på en række andre aktiviteter. Her er små børn, der prøver kræfter med skråningerne på løbehjul, unge, der spiller basketball og storbyforældre, der hænger ud i det urbane landskab, mens børnene leger.

Rum der inspirer til bevægelse

Pladsen er blevet anlagt af Lokale- og Anlægsfonden, der har haft en finger med i spillet i stort set alle nyskabende rum i byen, der inspirerer til bevægelse. Fonden støtter og udvikler projekter, der skaber nye arkitektoniske rammer for fysisk aktivitet. Den kan tage en stor del af æren for mange af de pladser og anlæg, der har inspireret unge til at bevæge sig, selvom de ikke har været involveret i etablerede idrætsforeninger.