Israels Plads

Byrum

Rasmus Hjortshøj - COASTCOBE
 

Der er noget uformelt over den store, levende plads bag Torvehallerne. Her deles arealer af en skole og streetkulturen, mens der især i sommermånederne er mange børn og vokse, der slår sig ned.

I 2014 kunne københavnererne endelig byde velkommende til den revitaliserede Israels Plads som et uformelt mødested.

Pladsen skaber områder til leg og gadesportsfaciliteter, så som skaterbaner, et boldbur og et område til optræden. Historisk set var pladsen et livligt marked ved navn Grønttorvet, men fra 1950erne og frem til den omfattende renovering lå grunden som et øde, forsømt stykke asfalt, der blev brugt til parkering og en sjælden gang i mellem et loppemarked.

I moderniseringen hædres stedets tidligere liv på en måde, der både er æstetisk og funktionel, men som også er kunstnerisk skulpturel.

Den lette granitoverflade minder om et flyvende tæppe, hævet fra gaden og svævende over parkeringspladsen, der nu er placeret diskret under jorden.

Trafik er blevet erstattet af faciliteter, der inviterer til aktivitet og skaber muligheder for socialt liv for alle. Og med pladsens beliggenhed lige over for Torvehallernes markedsplads og Nørreport Station, er der altid mennesker.

Skulptør Morten Stræde’s menneskeskabte, vandløb med springvand strømmer gennem stedet og binder Israels Plads smukt sammen med Ørstedsparken.

I sin helhed inviterer pladsen til at sidde på rundede bænke mellem det organiske mønster af træer, mens man kan se og mærke livet folde sig ud i hjertet af byen.

Sted

Indre by

Arkitekt

SWECO
Cobe

Bygherre

Københavns Kommune

Ingeniør

Niras

Opført

2014
 

 

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.