Besøg os

Billetpriser

Voksne: 115 kr
Børn (u. 18): Gratis
Unge (18-25 år): 60 kr
Studerende: 60 kr
Grupper (10+): 85 kr

DAC er mødestedet for alle med interesse i arkitektur, design og bykultur. Her kan du opleve udstillinger, ture, events, shoppe designprodukter og nyde den spektakulære udsigt over byen fra caféens store tagterrasser.

Spørgsmål?

Se svarene på de oftest stillede spørgsmål under praktisk information.

Praktisk information for skoleklasser 

Åbningstider

Man-Søn: 10-18
Torsdag: 10-21

Lukkedage

24.- 25. december
31. december
1. januar

Vi bor i BLOX

BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye idéer. Bygningen er tegnet af den verdensberømte hollandske tegnestue OMA under ledelse af Partner/Director Ellen Van Loon.

DAC ligger i hjertet af BLOX, der også rummer kontorer, fitnesscenter, restauranter og 22 lejelejligheder på toppen. DAC har to udstillingsrum, vores børneunivers Educatorium, konferencelokaler, kunstinstallationen DAC Slide, Design Shop og en spektakulær udsigt over byen fra caféen og dens store tagterrasser.

Vidste du, at der kører ca. 25.000 biler gennem BLOX hver dag? Bygningen er nemlig bygget rundt om en trafikeret vej. Faktisk ligger 5 etager af BLOX under vejen og 5 etager over. Eller at BLOX er bygget til at holde i 400 år?

Find vej

Til fods

Til fods kan du nemt nå DAC fra mange hjørner af København. Der er eksempelvis 10 minutters gang fra Rådhuspladsen og 15-20 minutters gang fra København H og Metro.

Lufthavnen

Transport fra lufthavnen tager ca. 20 minutter med bil og 30 minutter med offentlig transport.

Metro

Tag Metro linje M3 enten til Gammel Strand Station eller til Rådhuspladsen Station. 10 min. gang fra begge metrostationer.

Havnebus

Med havnebus: Stå af ved Det Kongelige Bibliotek.
Med havnerundfart: Stå af ved DAC / BLOX.

Bus

Med bus 37, 31 og 2A til Stormgade (5 min. gang), 5C og 68 til Otto Mønsteds Plads (2 min. gang) eller 26 til Det Kongelige Bibliotek (2 min. gang). Med sightseeing bus, stig af ved Det Kongelige Bibliotek.

Parkering

Du kan nemt og trygt parkere din bil i det fuldautomatiske parkeringsanlæg i kælderen under BLOX. Der er indkørsel fra Vester Voldgade. Læs mere om priser og alt det praktiske her.

Er du medlem af DAC Klub, får du 20% rabat på parkering i BLOX.

Cykelparkering

Kommer du på cykel, er du velkommen til at parkere på Bryghuspladsen og i BLOX’ indendørs cykelkælder. Du kan nå cykelkælderen fra Bryghuspladsen med elevator eller trappe.

DAC i BLOX

Bryghuspladsen 10
1473 København K
Danmark

DAC i BLOX

Bryghusgade 10, 1473 København, Danmark

Spørg os

Er du blevet nysgerrig på, hvorfor der er boliger på toppen af BLOX? Eller har udstillingen sat gang i nye spørgsmål? Så tag en snak med en af vores udstillingsværter. De brænder for arkitektur og står klar til at dele deres viden med dig i vores udstillinger.

Praktisk information

Adgangsforhold

Fra Bryghuspladsen går en trappe og en elevator ned til hovedindgangen ved DAC Passage. Her kommer du ind i velkomstområdet via en karruseldør. Ved garderoben i det fjerne venstre hjørne kan du så bevæge dig op til alle niveauer i DAC, enten med elevator eller via Hovedtrappen.

I DAC bestræber vi os på at have god tilgængelighed for alle vores gæster. Oplever du på noget tidspunkt problemer med at komme rundt i bygningen, kan du altid ringe til vores hovednummer 3257 1930 – så finder vi en løsning. Læs mere om tilgængelighed længere nede på siden.

Adgang til DAC Café

Du får adgang til DAC Café med entrébillet eller DAC klubkort.

Adgang til DAC Design Shop

Du kan altid besøge DAC Design Shop uden billet i hele DACs åbningstid.

Anmeldelser

Læs anmeldelser af Dansk Arkitektur Center på TripAdvisor og Google.

Betaling

I DAC Welcome, DAC Café og DAC Design Shop kan du betale med gængse betalingskort, MobilePay og kontanter.

Billetkøb

Du kan købe entrébilletter her eller i DAC Welcome i BLOX. Bemærk, at vi lukker salget af billetter i DAC Welcome 30 minutter før lukketid. Du er dog velkommen til at købe DAC Klubkort helt indtil vi lukker.

Børn under 16 år er velkomne sammen med en voksen.

Børn

Børn under 16 år skal følges med en voksen, når I besøger Dansk Arkitektur Center.

Vær opmærksom på medbragte børn under hele besøget – for deres sikkerhed og i respekt for andre gæsters oplevelse.

DAC er et udstillingscenter, og selvom vi har aktiviteter for børn, skal plads til fordybelse respekteres. Vis hensyn og undgå at løbe eller råbe i udstillingen.

Har du klapvogn eller barnevogn med, har vi elevatorer, der sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen.

Der er pusleborde på toiletterne i vores café.

Fotografering

Som gæst må du gerne tage fotos i vores udstilling. Men skal du bruge billederne til professionelt brug skal du have en aftale med os. Kontakt vores presseansvarlige for at få en aftale. Vi beder dig vise hensyn og ikke tage billeder af andre gæster, eller af DACs personale uden tilladelse.

Garderobe

Du finder aflåselige garderobeskabe i DAC Welcome, hvor du også køber billetter. Vi beder dig om ikke at tage rygsække og kufferter større end A3 format (28 x 38 x 13 cm) med ind i udstillingen. Bemærk også, at garderobeskabene desværre ikke kan håndtere større stykker bagage. Alle større tasker og paraplyer skal tjekkes ind i billetsalget.

Info til leverandører og håndværkere

Der er parkering forbudt på BLOX’ område, og vi tilbyder derfor ikke gratis parkering til leverandører eller håndværkere i DAC.

Af- og pålæsning er tilladt ved vareindleveringen til DAC.

Vester Voldgade 131
1552 København V

Ved ankomst ring til kontaktperson. Alternativt ring på +45 32 64 54 99 eller hovednummer +45 32 57 19 30

Kæledyr

Du må ikke medbringe kæledyr i bygningen. Førerhund er tilladt.

Privat guide

DACs guider tager grupper på private ture i BLOX bygningen, i DACs udstillinger og ude i byen. Book en guidet tour på: booking@dac.dk eller +45 2096 9342 (mandag til fredag kl. 10-14). Her kan du læse mere om DACs gruppeture.
Det er ikke tilladt for eksterne guider at give omvisning i DAC og DACs udstillinger.

Rygning

BLOX er et røgfrit hus, og det er størstedelen af udearealerne også. Du finder et afmærket rygeområde ud mod Frederiksholms Kanal ved siden af BLOX EATS.

Medbragt mad

DAC i BLOX har desværre ikke noget ledigt rum, hvor man kan spise medbragt mad. Derfor kan du ikke have din egen mad med, når du er gæst i DAC, hverken på trappen, i Welcome, garderoben eller udstillingsrummene. Undtagelsen er skolegrupper, der har bestilt et undervisningsforløb i Educatoriet, som kan spise madpakker her efter forudgående aftale.

DAC har en cafe, hvor man kan købe mad i forskellige prislag.

Skoleklasser, daginstitutioner mv.

Der er gratis adgang for skoleklasser og børnehaver (inkl. lærer/pædagog/underviser).

Hvis du skal herind med din klasse eller børnehave beder vi om, at du ringer (30 60 07 82) eller skriver til os (info@dac.dk) på forhånd, så vi ved hvem, hvornår og hvor mange I kommer. Det letter vores arbejde, så vi kan give jer den bedst mulige oplevelse.

Der er ofte travlt kl. 10, hvor vi åbner. Så hvis I kommer på egen hånd, anbefaler vi at I kommer efter kl. 10.30, så I undgår kø og ventetid.

Tilgængelighed

  • Personer med gangbesvær har adgang til bygningen fra Bryghuspladsen
  • Ledelinjer fra det omkringliggende område leder hen til BLOX
  • Elevatorer sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen
  • Personer med ledsagerkort har gratis adgang
  • Karruseldøren kan skrues ned i hastighed efter behov ved hjælp af en synlig knap
  • Handicaptoiletter er placeret ved DAC Design Shop på Niveau -2, Educatoriet på Niveau 1, Salen på Niveau 2, DAC Café på Niveau 3
  • Børnevenlig café med pusleborde på toiletterne
  • Der er to handicapparkeringspladser ved indkørslen til Bryghuspladsen ved Vester Voldgade. Der er fri parkering i tre timer med p-skive og blåt handicapskilt. Det er muligt at benytte p-kælderen til handicapbil i kabine nr. 6, der er bredere end de andre og registreringsterminalerne kan anvendes siddende i kørestol. Parkeringen her er ikke gratis, men følger de normale p-takster.
  • Det er muligt at låne en kørestol under dit besøg hos DAC. Hvis du ønsker at reservere kørestolen, kan du kontakte Welcome på mailen welcome@dac.dk. Vær opmærksom på, at dette skal ske inden kl. 12 i hverdagen før dit besøg hos DAC. Aftalen skal bekræftes af Welcome, før du kan være sikker på, at der er en ledig kørestol til rådighed.