Dansk Arkitektur Center

Besøg
os

DAC er mødestedet for alle med interesse i arkitektur, design og bykultur.

Her kan du opleve udstillingerarrangementer, finde bøger om den nyeste arkitektur, shoppe designprodukter – og nyde en kop kaffe i DAC Café med udsigt over Kulturkvarterets 1000 års Danmarkshistorie og Københavns havn.

Vi har åbent

Alle dage 10-18

Torsdag 10-21

Entré

Voksne: 110 DKK

Studerende: 85 DKK

Børn og unge under 18 år: Gratis

Faste lukkedage

1. januar
24.- 25. december
31. december

Særlige åbningstider

23. december 10-17
26.-30. december 10-17

Christians Brygge 23, 1219 København, Danmark

Vi bor i BLOX

Adresse

Dansk Arkitektur Center
Bryghuspladsen 10
1473 København K

BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye idéer. Bygningen er tegnet af den verdensberømte hollandske tegnestue OMA under ledelse af Partner/Director Ellen Van Loon.

BLOX er mere end en bygning. Det er en pulserende by i sig selv – og en ny destination på havnefronten i København mellem Langebro og Den Sorte Diamant. Her bor kontorer, udstillinger og boliger side om side med shopping, fitness og restauranter. Samtidig forbinder en stor passage havnen med middelalderbyen og skaber liv omkring Bryghuspladsen. BLOX er på denne måde med til at gøre Københavns tidligere industrihavn til en levende kulturhavn. Med placeringen i Københavns smukke Kulturkvarter er bygningen også kun en kort gåtur fra mange af Danmarks andre store kulturoplevelser.

Anbefalinger

Læs anmeldelser af Dansk Arkitektur Center på TripAdvisor og Yelp

Adgangsforhold

I DAC bestræber vi os på at have god tilgængelighed for alle vores gæster. Oplever du på noget tidspunkt problemer med at komme rundt i bygningen, kan du altid ringe til 3257 1930 – så finder vi en løsning.

Sådan kommer du ind og rundt i bygningen

Fra Bryghuspladsen går en trappe og en elevator ned til hovedindgangen ved DAC Passage. Her kommer du ind i velkomstområdet via en karruseldør. Ved garderoben i det fjerne venstre hjørne kan du så bevæge dig op til alle niveauer i DAC, enten med elevator eller via Hovedtrappen.

Tilgængelighed

  • Personer med gangbesvær har adgang til bygningen fra Bryghuspladsen
  • Ledelinjer fra det omkringliggende område leder hen til BLOX
  • Elevatorer sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen
  • Karruseldøren kan skrues ned i hastighed efter behov ved hjælp af en synlig knap
  • Handicaptoiletter er placeret ved DAC Design Shop på Niveau -2, Educatoriet på Niveau 1, Salen på Niveau 2, DAC Café på Niveau 3
  • Børnevenlig cafe med pusleborde på toiletterne

Til fods

Til fods kan du nemt nå DAC fra mange hjørner af København. Der er eksempelvis 5 minutters gang fra Rådhuspladsen og 15-20 minutters gang fra København H og Metro.

Bus

Med bus, tag 1A, 2A og 9A til Stormgade eller tag 66 til Det Kongelige Bibliotek. Med sightseeing bus, stig af ved Det Kongelige Bibliotek.

Havnebus

Med havnebus og havnerundfart, stå af ved Det Kongelige Bibliotek.

Parkering

Kommer du i bil, kan du mod betaling parkere i BLOX’ fuldautomatiske parkeringsanlæg, hvor der er plads til 350 biler. Der er indkørsel fra Vester Voldgade. Se mere her

Cykelparkering

Kommer du på cykel, er du velkommen til at parkere på Bryghuspladsen og i BLOX’ indendørs cykelkælder. Du kan nå cykelkælderen fra Bryghuspladsen med elevator og en trappe.

Lufthavnen

Transport fra lufthavnen tager ca. 20 minutter med bil og 30 minutter med offentlig transport.

Praktisk information

Adgang til DAC Café

Du får adgang til DAC Café med entrébillet eller DAC Årskort.

Adgang til DAC Design Shop

Du kan altid besøge DAC Design Shop uden billet i hele DACs åbningstid.

Garderobe

Du finder aflåselige garderobeskabe i DAC Welcome, hvor du også køber billetter. Vi beder dig om ikke at tage store rygsække og kufferter med ind i udstillingen. Bemærk også, at garderobeskabene desværre ikke kan håndtere disse store stykker bagage.

Medbragt mad

Du må ikke medbringe mad og drikke i DAC i BLOX – men du er altid velkommen til at købe mad og drikke i DAC Café. Se hvornår vi serverer mad i caféen her

Rygning

BLOX er et røgfrit hus, og det er størstedelen af udearealerne også. Du finder et afmærket rygeområde ud mod Frederiksholms Kanal ved siden af BLOX EATS.

Kæledyr

Du må ikke medbringe kæledyr i bygningen. Førerhund er tilladt.

Billetkøb

Du kan købe entrebilletter her på hjemmesiden eller i DAC Welcome i BLOX. Bemærk, at vi lukker salget af billetter i DAC Welcome 30 minutter før lukketid. Du er dog velkommen til at købe DAC Årskort helt indtil vi lukker.

Betaling

I DAC Welcome, DAC Café og DAC Design Shop kan du betale med gængse betalingskort og kontanter.

Fotografering

Du er velkommen til at tage billeder i vores udstilling og rundt i huset. Vi beder dig dog om at vise hensyn og ikke tage billeder af DACs ansatte uden deres tilladelse.

Privat guide

Er du selv privat guide, og ønsker du, at dine gæster får en tur rundt i BLOX?

Skriv eller ring til os (tirsdage og torsdage kl. 9-14):

tourbooking@dac.dk

+45 2096 9342