Foto: DAC

Podcast: Sådan transformeres bygninger uden spild

Af Michael Booth
15. december 2023

I dette afsnit af vores engelsksprogede podcast Let’s Talk Architecture viser Søren Pihlmann os sit ambitiøse projekt, Thoravej 29 i Københavns Nordvestkvarter. Hør om projektet og forstå hans benhårde tilgang til genbrug i transformationer af bygninger.

Thoravej 29 husede engang kontorer for et dansk pelsfirma. Næste år vil Søren Pihlmann og hans partnere have omdannet det til et mangfoldigt kulturcenter, der sigter mod at støtte lokale unge på kanten af samfundet eller unge som står over for forskellige sociale udfordringer.

Til transformationen, finansieret af Bikubenfonden, genbruger Pihlmann Architects meget af den eksisterende bygning, dens komponenter og materialer, fra VVS til betonbjælker, tilpasset det spændende nye formål, som bygningen skal opfylde.
Det er selvsagt en tilgang med lav påvirkning i forhold til CO2-udledning, men det er egentlig ikke det, der har været prioriteten, fortæller Søren Pihlmann.

Lyt til episoden i afspilleren ovenfor. Du kan også finde podcasten Let’s Talk Architecture på Google Podcasts, Spotify eller de fleste andre podcastafspillere.

Om Søren Pihlmann

Han er et af de mest lovende navne i dansk arkitektur. I 2023 blev Søren Pihlmann udvalgt til at kuratere det officielle danske bidrag til den 19. internationale arkitekturudstilling – La Biennale di Venezia i 2025.

Pihlmann er gentagne gange blevet anerkendt for sit arbejde, som lægger vægt på sanselige og autentiske arkitektoniske oplevelser. Hans projekter spænder fra at omdanne gamle industristeder til nye formål til at designe midlertidige pavilloner og enfamilieshuse.

Søren Pihlmann har studeret arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademi og etablerede sin første tegnestue, Lenschow & Pihlmann, sammen med Kim Lenschow Andersen i 2014. I 2021 lancerede han sit egen firma, Pihlmann Architects.

Let’s Talk Architecture er vores engelsksprogede podcast-serie, hvor vi taler med tidens dygtigste arkitekter, designere, byplanlæggere og ingeniører.

Bag mikrofonen er Michael Booth. Han er korrespondent i Danmark for det internationale magasin Monocle. I sit arbejde som journalist, oplægsholder og forfatter dækker han ofte arkitektur og bydesign. I denne podcast udforsker han nogle af de mest definerende temaer inden for byggeri og byudvikling lige nu.

Dyk ned i flere artikler, videoer og lyd om arkitektur