NH Collection set fra vandet
NH Collection set fra vandet

Vinterguide: 10 ting, du kan lave i København

Af Asta Melchior Jelsing
12. januar 2024

Sne, slud og sjap behøver ikke at stoppe dig fra at opleve byen. Den byder nemlig på masser af arkitektur, som også kan noget særligt i det kolde vejr. Her er vores guide til ti gode vinteroplevelser i København.

Sandkaj i mørket

Foto: Daniel Rasmussen

1. Sandkaj i Nordhavn
– Et dyp i smukke omgivelser

Er du gået kold i dit sædvanlige vinterbadested, kan du tage et smut ud til Sandkaj i Nordhavn. Havnebadet er åbent året rundt, og får du lyst til en varm drik efter dit dyp, er badet omgivet af hyggelige cafeer. Her er der sauna og omklædningsrum for medlemmer.

Børn leger i KU.BE

Foto: Adam Mørk

2. KU.BE
– En indendørs legeplads

Har du efterhånden frosne fingre af at hjælpe dit barn af og på med vanterne, kan I smutte en tur i KU.BE, der består af seks kubiske former. Mellem kuberne ligger indendørs legezoner, og her kan du gratis lege med dine børn i varmen.

En isbjørn ses tydeligt gennem glasvæggen

Foto: Bo Bolther

3. Den Arktiske Ring i Zoologisk Have
– De arktiske dyr liver op

Isbjørne kan være dvaske om sommeren, men om vinteren liver de virkelig op. Og falder sneen, kan det næsten føles som et se en isbjørn i dens naturlige omgivelser. Besøg Den Arktiske Ring i Zoologisk Have, og oplev arkitekturen, når dens mission er at spejle naturen.

Vinterhaven i Glyptoteket

Foto: Anders Sune Berg

4. Glyptoteket
– Tropefornemmelser i vinterkulden

Kultur, palmer og tropefornemmelser. Pompøse Glyptoteket tilbyder det hele, og her kan du snyde dig til følelsen af at være rejst sydpå for en kort stund, også selvom den danske vinterkulde venter udenfor.

Amager Bakke med trappe og skilift

Foto: Ehrhorn Hummerston

5. Amager Bakke
– På ski i København

Har du stået på ski midt i København endnu? På forbrændingsanlægget Amager Bakke kan du stå på ski året rundt, men vil du flexe dit skitøj, så anbefaler vi, at du gør det i vinterkulden.

Undervandstunellen i Den Blå Planet

Foto: Adam Mørk

6. Den Blå Planet
– Oplev et undervandsunivers

Søg ly for vinterkulden, og lad dig suge ned i den arkitektoniske hvirvel i Den Blå Planet. Her kan du blandt andet opleve tropefisk, hajer og oddere i henholdsvis den tropiske afdeling, oceanet og de nordlige søer og have. Du kan også være heldig at se en havfrue.

Operaparken set oppefra med Operaen i baggrunden

Foto: Per Frost, Technidrone

7. Operaparken
– Et grønt pust midt i havnen

En helårshave er grøn året rundt, og sådan er det også med Operaparken. Den er bygget som en scene med en forgrund, midte og baggrund, og som et grønt, blødt modstykke ligger den ved havnen og byder besøgende på en gåtur. Rusker vinden for meget, kan du søge indenfor i pavillonen med tilhørende café.

Rundetårn set fra tagryggen

Foto: Rundetårn

8. Rundetårn
– Nyd byens snedækkede tage

Du har nok hørt om Rundetårn, og måske føler du endda, at du kender det snoede tårn ganske godt. Men hvornår har du egentlig sidst været der? Gå dig varm, mens du snor dig op mod tårnets top. Her kan du nyde Københavns tage i vintersolen – og selv på de koldeste dage er udsigten 360 grader.

Hotel Ottilias lobby

Foto: Rozbeh Zavari

9. Hotel Ottilia
– Luksus i historiske omgivelser

Måske trænger din vinterkrop til lidt luksus og forkælelse. Det kan den få på Hotel Ottilia, som du finder i det gamle Carlsberg Bryggeri i Carlsberg Byen. Under hotellet ligger desuden en luksusspa, som virkelig kan sende dine tanker til varmere himmelstrøg.

Torvehallerne i vintermørket

Foto: Thomas Steen Sørensen

10. Torvehallerne
– Et fødevaremarked af luksus

Har du lyst til spiselig luksus, kan du lade cykelturen gå forbi Torvehallerne på vej hjem. Her er overdækket – og du kan i ly af de to store glashaller nyde et lækkert måltid mad eller bringe friske råvarer med hjem i cykelkurven.

Seneste artikler

    Dyk ned i flere artikler, videoer og lyd om arkitektur

    Udforsk byen

    Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.