Foto: Dansk Arkitektur Center

73.000 har besøgt BIG-udstillingen

Kontakt og yderligere information

Presseansvarlig
Mia Heil Rasmussen
+45 4016 3332
mhr@dac.dk

BIG-udstillingen kan ses frem til 12. januar.

Foreløbig har over 170.000 gæster lagt vejen forbi Dansk Arkitektur Center i 2019, hvilket er ny rekord. De har bl.a. oplevet Utzons ikoniske bygninger, Dorthe Mandrups landskabsarkitektur og sidst men ikke mindst tegnestuen BIG’s store udstilling: ’Formgiving – An Architectural Future History from Big Bang to Singularity’.

BIG-udstillingen har været et tilløbsstykke og har bl.a tiltrukket mere end 38.000 internationale turister. De prioriterer at komme til København på grund af den dragende og nyskabende arkitektur som bl.a. arkitekten Bjarke Ingels står i spidsen for.

Første gang Dansk Arkitektur Center viste BIG var i 2009 med udstillingen ’Yes is More’, hvor den unge tegnestue viste frem af sine projekter, blandt andet med bygninger som Bjerget, 8-tallet og VM-husene, som mange kender i dag fra Ørestad. Siden da er det gået stærkt for tegnestuen, der i dag tæller over 500 medarbejdere fordelt på kontorer i London, Barcelona, New York og København.

En storslået finale på udstillingen Formgiving

Udstillingen ’Formgiving’ vækker især begejstring på grund sin kuratering og imponerende opsætning. Politikens arkitekturanmelder Karsten Ifversen beskriver udstillingen således: “Kaskader af billeder, computerrenderinger, fotografier og tekster hænger ned fra loftet, som var man på et festklædt torv i en middelalderby” og gæsterne holder sig heller ikke tilbage med at fortælle om deres oplevelser: ”utroligt velkurateret BIG-udstilling… cool opsætning, massere detaljer at absorbere. Bare fantastisk. Gå ikke glip af den”. Teresa Oldham, oversat fra Tripadvisor.

I udstillingen stiller BIG spørgsmålet: Hvad hvis en bygning kan være så nytænkende, at den kan forandre den måde vi lever på – og gøre hverdagen både sjovere og lettere? Bjarke Ingels forklarer det således: ”Hver gang vi tegner et projekt, kan vi som formgivere give en gave til fremtiden…” og således “give form til den verden, som vi godt kunne tænke os at leve i…”.

71 BIG-projekter at gå på opdagelse i

Med intet mindre end 71 af BIG’s globale projekter fra de seneste 5 år, er der nok at gå på opdagelse i. Udstillingen folder sig ud som en farverig jungle i fuld rumhøjde og kategoriserer arkitekturen efter, hvad den kan bidrage med til verden. Der er i alt 10 farvestrålende arkitekturfloder, som alle sætter nye idéer på tegnebrættet for udviklingen af fremtidens byer og samfund.

“Man siger, at det kun er fantasien, der sætter grænser, men Bjarke Ingels’ fantasi er grænseløs”, siger Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center.

Foto: Dansk Arkitektur Center