Fadøl frem for flasker

Foto: © Abdellah Ihadian / Red Bull Content Pool

Fem fede råd

22. marts – 2. juni 2019
Få flere gode råd fra Ung Energi i udstillingen Nutidens forbrug – Fremtidens problem.

Du kan sagtens leve dit liv, som du plejer og samtidig sænke dit energiforbrug. Det handler bare om at finde de fede alternativer. UngEnergi har samlet fem fede råd, og hvis du følger dem, er du pænt bæredygtig.

1. Secondhand fremfor Shopaholic

Tag et kig i dit klædeskab. Det udleder 50 kg CO2 at producere bare et stykke tøj. Vi siger ikke, at du skal stoppe med at købe lækre klude. Bare du tænker over det og ikke gå shopaholic.

2. Slukket frem for strømspild

Brug den bærbare og spillekonsollen med god samvittighed – bare du husker at slukke på kontakten, når de ikke er i brug. Lader du elektriske apparater stå på standby, er det faktisk det samme som at lade vandhanen løbe døgnet rundt.

3. Kål frem for kød

Spis kål, kartofler eller andre former for grøntsager frem for rødt kød. Kød er så stor en CO2-synder, at selv en lille ændring i kosten betyder mere, end hvis man sparer 10 procent på både benzin, el og varme.

4. Festival frem for fly

Brug din ferie på en festival i stedet for charter: Festival er faktisk en af de mindst CO2-udledende ferieformer – modsat flyrejsen fra København til New York t/r, som udleder 1,5 tons CO2 pr. passager.

5. Fadøl frem for flasker

Drik fadøl frem for flaskeøl. Kun 1/3 del af CO2-udledningen fra en flaske vin/øl stammer fra selve produktionen, resten afhænger af transport og emballage. Når det drejer sig om transport, har fadøl den mindste omkostning, da øllet bliver opbevaret i genbrugte fustager, der transporteres i større antal pr. bil. Få fx leveret fustager fra et lokalt bryggeri til jeres fredagsbar!

Hvem er UngEnergi?

UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling.

De er et netværk af seje unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden.

Noget for dig?

Bliv frivillig i en af UngEnergis lokalafdelinger.
Læs mere her

Kilde: UngEnergi