Arkitekturhovedstad: På sporet af dansk arkitektur 2024-12-22

Ture

Dato

22. december 2024

Tidspunkt

11.00 – 13.00

Pris

Voksen
DKK 150.00
Voksen (DAC Klub)
DKK 85.00
København er i disse år udnævnt som verdens Arkitekturhovedstad. Men hvordan gør en by sig fortjent til den titel? Hvad er de vigtigste kendetegn ved dansk arkitektur? Hvad har tegnet dansk arkitektur siden forrige århundrede? Det undersøger vi på denne tur, hvor vi også kommer omkring Grundtvig, Jan Gehl og Papirøen. Tag med og lær din Arkitekturhovedstad lidt bedre at kende.

Turen tilbydes også 25/08, 22/09, 29/09, 27/10, 24/11 og 22/12.

På turen spadserer vi ad Frederiksholms Kanal mod Christiansborg og Nationalbanken. Herefter fortsætter vi rundt om Inderhavnen hvor vi bl.a. skal høre om vandkulturhus, boliger og broer.

Det danske samfund bygger på en høj grad af tillid, lighed, solidaritet, lige adgang til viden og menneskers mulighed for at indgå i meningsfulde fællesskaber.

Det spejler sig også i arkitekturen og i byens udvikling. På turen bliver vi kloge på arkitektskolens betydning, velfærdssamfundet, designikoner, Københavns byudvikling, fattigfirserne, byrum, og de nyeste boligbyggerier. 

Alt det, der har gjort København til, hvad den er i dag. 

Turen giver en indflyvning til København som Arkitekturhovedstad med fokus på de store linjer i arkitekturhistorien, byens blå og grønne byrum og arkitekturen som ramme for det gode hverdagsliv. 

Tag med ud og oplev Arkitekturhovedstaden.

Praktisk

  • Turens rute er på små 5 km 
  • Turen starter og slutter i Dansk Arkitektur Center. Vi mødes ved billetskranken i Welcome-området i DAC hvor jeres guide vil stå klar.
  • Turen begynder præcis, så kom gerne min. 10 minutter før det aftalte tidspunkt
  • Guide på turen er en af DACs kompetente guider
  • Turbilletten giver gratis adgang til DAC på dagen for turen
  • Det betyder, at du med turbilletten har rig mulighed for at komme tilbage også dagen efter og besøge DACs udstillinger og udforske DACs mange øvrige aktiviteter og tilbud, der ikke kræver en tillægsbillet.
  • Børn under 18 år kommer gratis med på turen i følge med en voksen. Maks. to børn per betalende voksen
  • Hold øje med vejret og medbring evt. paraply eller solhat. Vi gennemfører turen uanset vejret
  • Tilgængelighed betyder meget for alle aktiviteter i DAC. Derfor er vores ture også tilrettelagt, så alle kan være med.

Denne tur kan også bookes som en privat gruppetur, en dato, der passer dig. 

For information om privat gruppetur skriv til os på booking@dac.dk

Fotokreditering: Thomas Rousing

×