Educatorium

I Educatoriums eventyrlige arkitekturunivers åbnes arkitektens redskabskasse for alle børn og unge. Her kan man komme på besøg med skolen i dagtimerne eller med familien om eftermiddagen og i weekenden.

Skaterbanen, skolen, skraldeskuret og skyskraberen. Arkitektur findes alle steder, men til trods for, at vi konstant er omgivet af den, er det ikke noget, de fleste nødvendigvis skænker mange tanker i hverdagen. Men arkitektur er langt fra bare beton, stål, glas og mursten, der giver os læ, når det regner, skygge, når solen bager og varme, når frosten bider. Og arkitektur behøver ikke være indviklet og ’kun for voksne’.

Vores Educatorium er et lærerigt, legende, kreativt og inspirerende univers, designet til at åbne kommende generationers øjne for, hvor stor betydning arkitektur og planlægning har for den måde, vi lever på nu, og hvordan arkitektur kan være med til at skabe rammerne for, hvordan vi skal leve i fremtiden.

Vi glæder os til at se dig!

Se, mærk, lyt og leg!

I Educatorium kan du opleve på egen krop, hvad der sker, når arkitekturen fx er ‘ude af skala’. Sæt sanserne i spil, lad dig inspirere af arkitekttegninger og -modeller og prøv selv kræfter med at tegne, bygge og designe.

Wonder Wall

Educatorium er et oplevelsesværksted bygget op omkring en væg, hvor den ene side er en Wonder Wall, der gemmer på oplevelser og overraskelser i små rum, bag låger og gennem kikhuller. Her kan du gå på opdagelse i materiale-biblioteket og opleve arkitektur og byplanlægning med sanserne – se fx byen oppe- og nedefra. Den anden side af væggen er en Wall of Fame med udstillede modeller og projekter, som både tegnestuer og besøgende selv har produceret.

Aktiviteter for børn

For børn og familier

I vores familieværksted kan hele familien deltage i skiftende aktiviteter i weekender og ferier.

Undervisning

Næsten 12.000 børn besøger os gennem skoletjenesten hvert eneste år. Skal din klasse med?

Udviklet af

Educatorium er skabt i et samarbejde mellem Dansk Arkitektur Center, Tinker Imagineers, en følgegruppe af eksperter i didaktik og læringsrum samt en fokusgruppe af skoleelever.
Rummet er støttet af Realdania.