Børn og familier

Foto: Kontraframe

Børn gratis adgang

I følge med en voksen

Godt at vide, når du besøger DAC med børn

Arkitektur er også for børn! Hver weekend og i skoleferierne tilbyder vi åbne familieworkshops i Educatorium, hvor du kan bygge, tegne og hygge. Spis familievenlig mad i caféen eller få pulsen op på den udendørs legeplads.

Børn under 16 år skal følges med en voksen, når I besøger Dansk Arkitektur Center.

Vær opmærksom på børn under hele besøget – for deres sikkerhed og i respekt for andre gæsters oplevelse.

DAC er et udstillingscenter, og selvom vi har aktiviteter for børn, skal plads til fordybelse respekteres. Vis hensyn og undgå at løbe eller råbe i udstillingen.

Har du klapvogn eller barnevogn med, har vi elevatorer, der sørger for niveaufri adgang ind og rundt i bygningen.

Der er pusleborde på toiletterne i vores café.

Familieværksted

Familieværksted: Bynatur, plantetryk og frøbomber

Weekender kl. 11-16

Vi har brug for naturen – også i vores byer. Kig forbi DACs Educatorium, hvor vi undersøger naturen omkring os og gør byen til et grønnere sted. Lav et plantetryk af planter fra lokalområdet eller tril frøbomber, så du kan sprede budskabet og blomster rundt i byen!

Leg LEGO® arkitekt – Byg fremtidens by

14. – 22. oktober 2023

Hvordan ser fremtidens by ud? Skal der være rutsjebaner i stedet for veje? Plads til flere højhuse og grønne arealer? Eller skal vi bygge på vandet? Kom og giv dit bud, når du bygger fremtidens by som LEGO® arkitekt!

Oplev udstillingerne

Copenhagen in Common

DACs store sommerudstilling handler om det, vi har tilfælles – nemlig arkitekturen. For den er rammen om vores liv. Et godt sted at bo, arbejde og uddanne sig. I udstillingen Copenhagen in Common viser vi et bredt udsnit af de danske arkitekter, der tegner Danmark lige nu og i fremtiden.

So Danish! udstilling om dansk arkitektur

Gå på ‘arkitekturjagt’ i So Danish!

Tag på ‘arkitekturjagt’ i udstillingen So Danish! og dyk ned i dansk arkitektur – fra vikingernes allerførste huse og helt ind i fremtiden. Du får et kort med syv poster i udstillingen udleveret i billetsalget, når du ankommer.

Flere oplevelser i DAC

DAC Slide

Permanent kunstinstallation

Tør du prøve Københavns hurtigste og vildeste kunstinstallation? Udfordr dine sanser med en 40 meter lang rutsjetur hele fire etager ned. For at prøve DAC Slide skal du være minimum 110 cm høj.

Arkitektur i børnehøjde

OBS! Mindre udstilling

Arkitekten og hans gule kat er kommet til at sætte en masse fodspor, der starter i udstillingen, i Forum. Udstillingen er i børnehøjde og lavet, så selv de mindste kan få noget ud af det.

We Dare You

Tør du gå planken ud? Vi udfordrer dig til en ud-af-bygningen-oplevelse i VR.

Efterårsferie i DAC

Efteråret er kommet til byen, og mørket falder på. 

Lav lystryk af københavnske kirkegårdsplanter, byg en lysere fremtid som LEGO® arkitekt, eller nyd det fantastiske efterårsvejr og tag på en guidet tur ud i byen! Du kan også tage en 40 meter lang rutsjetur ned igennem fire etager – hvis du tør! Eller at gå planken ud i VR-installationen We Dare You? Du kan også bygge dit helt eget hus med brikkerne i Puzzle House og få pulsen op på den store udendørs legeplads.

Leg med arkitektur derhjemme

DIY til børn

Vær kreativ med arkitektur derhjemme! Gå på opdagelse i vores mange tegne- og byggeaktiviteter, som du kan lave hjemmefra. Find opskriften på frøbomber, der kan bombe byen grøn, farvelæg København eller design dit eget drømmeværelse. Det er bare at gå i gang!

Mere for børn i DAC Café

I DAC Café er der plads til både store og små gæster. Vores café på toppen af BLOX serverer lækre børnevenlige retter til rimelige priser. I DAC Café finder I også toilet med puslebord og den flotteste udsigt over København fra flere store tagterrasser.

Slå jer løs på rutsjebanerne udenfor

Når I besøger DAC, er I altid velkomne til at tage et smut forbi legepladsen på siden af BLOX. Legepladsen er formet som en bakke med blandt andet trampoliner, rutsjebaner, net og en klatretunnel.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.