Projekter

Luftfoto af Københavns havn med Langebro, Lillelangebro og BLOX i forgrund

DAC er engageret i en række nationale og internationale projekter og samarbejder, som på forskellig vis handler om at udforske og undersøge, hvordan arkitekturen kan levere løsninger på tidens største udfordringer.

Arkitektur skaber rammerne for vores liv og har gennem tiden haft afgørende betydning for løsningen af store samfundsudfordringer. Men arkitekturens omkostninger for klimaet og kloden er kolossale, og det kræver kolossale forandringer at ændre på. DAC er involveret i en række projekter, der på hver deres måde søger at stille spørgsmål og finde svar på, hvordan vi skal bo og leve i fremtiden. Det gør vi gennem både forskning, kunst, eksperimenter og nye former for samarbejder.

Visioner for ny arkitekturpolitik

Attraktive Livsrammer for Fremtiden

Hvordan kan vi få endnu mere værdi ud af de bygninger, der står tomme hen rundt omkring i landet? Skal vi i fremtiden vænne os til at bo på meget mindre plads? Og kan man både få velfungerende byer og samtidig skabe mere natur, der kan styrke biodiversiteten? Fire tegnestuer kommer med deres bud på fremtidens bæredygtige boliger, byer og landskaber.

Læs mere om arkitekturpolitik

DAC Dialog

Arkitekturens kvalitet og påvirkning på omgivelser og mennesker bliver i stigende grad målt og evalueret – fra patienter, der bliver hurtigt raske til byområder, der menes at skabe mere liv og måske endda mere biodiversitet. Men betyder det, at vi efterhånden har fundet en formel for god arkitektur?

Find det næste event

Erhvervs-ph.d. på DAC

Dansk Arkitektur Center udvikler og formidler viden om arkitektur, byplanlægning og design. Vores vigtigste formål er nemlig at bidrage til samtalen om, hvordan de fysiske omgivelser former vores liv. Derfor igangsætter vi i DAC løbende nye erhvervs-ph.d.-projekter i et tæt samarbejde med danske universiteter. Målet er at udvikle indsigter, der kan gavne branchen bredt og samfundet som helhed. Vi arbejder for eksempel med projekter, der skaber ny viden om bæredygtig byudvikling, innovation i byggeriet og arkitekturformidling.

Læs om Erhvervs-ph.d i DAC

Jens-Peter Brask

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.