Udstillinger

Mennesker foran BLOX

Copenhagen in Common

★★★★★ Berlingske
♥♥♥♥ Politiken
★★★★★ Kulturinformation
5. maj 2023 – 25. februar 2024

Copenhagen in Common handler om det, vi har tilfælles – nemlig arkitekturen. For den er rammen om vores liv. Et godt sted at bo, arbejde og uddanne sig. Et rart sted at opholde sig. Et trygt sted at bevæge sig. I udstillingen viser vi et bredt udsnit af de danske arkitekter, der tegner Danmark lige nu og i fremtiden.

So Danish!

★★★★★ Berlingske
★★★★★★ Kulturinformation
♥♥♥♥ Politiken
Danmarks nationale galleri for dansk arkitektur

Oplev Dansk Arkitektur Centers nationale galleri for dansk arkitektur. Udstillingen udfolder historien om dansk arkitektur fra Vikingetiden til i dag og giver dig mulighed for at rejse ind i arkitekturen og forstå, hvor helt central den er for vores demokratiske samfund.

Byfortællinger

★★★★ Berlingske
21. april – 22. oktober 2023

Lyt og oplev byens fortællinger i selskab med forfatter og samfundsdebattør Knud Romer og tegnestuen WERK.

Sikke et spild

7. juni – 29. oktober 2023

Sikke et spild er en udstilling, der sætter fokus på at løse et af verdens mest komplekse problemer: Affald fra industrien og overproduktion af materialer.

Fang din by

9. juni – 3. oktober 2023

Fang din by er en fotoudstilling baseret på en stor, åben konkurrence, hvor fotoentusiaster i hele Danmark fortolker deres by, som den ser ud lige nu. I år skærer vi ind til benet, når temaet er ’Uden filter’.

Pavilloner i Arkitekturhovedstaden

På udvalgte steder i byen vil du hen over sommeren kunne opleve eksperimenterende pavilloner. Dansk Arkitektur Center er nabo til en række af verdensmålspavillonerne, så et besøg kan nemt kombineres.

Neutrino Ensemble

17. august til 22. oktober 2023

Oplev videoinstallationen Neutrino Ensemble, som er en film af den argentinske kunstner Cecilia Bengolea, skabt til udstillingen Yet, It Moves! på Copenhagen Contemporary. Videoinstallationen er en af fire installationer i det københavnske byrum.

Mies van der Rohe Awards

27. juni – 26. november 2023
OBS: miniudstilling med begrænsede åbningstider

Fotoudstilling med de inspirerende finalister og vindende værker, der har modtaget anerkendelse fra EUmies Awards 2022-juryen for deres innovative tilgang til moderne arkitektur.

Flere oplevelser i DAC

DAC Slide

Permanent kunstinstallation

Tør du prøve Københavns hurtigste og vildeste kunstinstallation? Udfordr dine sanser med en 40 meter lang rutsjetur hele fire etager ned.

Bykortet

Luftfoto af København

Start din udforskning af Københavns arkitektur på gulvet lige under BLOX. Her kan du gå rundt på et gigantisk luftfoto af byen og få det totale overblik.

We Dare You

VR-installation

Tør du gå planken ud? Vi udfordrer dig til en ud-af-bygningen-oplevelse i VR.

Arkitektur i børnehøjde

OBS! Mindre udstilling

Arkitekten og den gule kat er kommet til at sætte en masse fodspor i vores udstilling. Se om I kan finde mini-udstillingen ved at følge arkitektens fodspor, eller følg de gule poter på kattens tossede tur til udstillingen.

Ude i verden

Arkitekturbiennale 2023 i Venedig

20. maj – 26. november 2023
Venedig, Italien

Under overskriften Coastal Imaginaries sætter det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig 2023 fokus på naturbaserede designløsninger i kampen mod globale udfordringer som stigende havvand og stormflod.

Arkitekturbiennale 2025 i Venedig

2025
Venedig, Italien

Arkitekt Søren Pihlmann er valgt som kurator for Den danske Pavillon til Arkitekturbiennalen i Venedig i 2025. Udstillingen i Den danske Pavillon skal svare på spørgsmålet: Kan vi bygge videre på verden uden at bygge nyt?

Kommende udstillinger

Mennesker foran BLOX

Aware

22. marts – 15. september 2024

I marts 2024 åbner udstillingen Aware i samarbejde med tegnestuen 3XN. Oplev arkitektur i 1:1 i en totalinstallation, der udforsker og udfordrer, hvad arkitektur gør.

Mennesker foran BLOX

Vand

11. oktober 2024 – 23. marts 2025

Udstillingen Vand viser, hvad det er for en virkelighed vi kigger ind i, når vandet kommer. Skal vi trække os væk fra kysten? Skal vi forskanse os eller skal vi leve med vandet?

Tidligere udstillinger

Alle