Grundskoler

Nyhedsbrev for lærere

Hvad er arkitektur? Hvordan kan vi bruge vores sanser, når vi oplever arkitektur? Med en arkitekturpædagogisk tilgang, sanser og undersøger vi byen på en involverende måde, der giver elever inspiration til at se på byer og arkitektur med nye øjne.

København er udnævnt til hele verdens Arkitekturhovedstad, og Dansk Arkitektur Center er hovedpartner på programmet. Sammen med Dansk Arkitektur Center kan du også markere året med en masse spændende undervisningsforløb til elever i grundskolen.

Via vores undervisning giver vi elever redskaber og sprog til at håndtere problemstillinger, som er i direkte relation til deres omverden. Vi arbejder med temaer som bæredygtighed, demokrati og fællesskab, og vores tilbud understøtter læreres arbejde med aktuelle læreplaner på en legende og involverende måde. Vi går sammen på opdagelse i arkitektens værktøjskasse og undersøger, hvordan arkitektur og byudvikling kan bidrage til fx at opnå de 17 FN-mål for bæredygtig udvikling.

Vi tilbyder også undervisning til ungdomsuddannelser.

Om undervisning

Bliv klogere på vores undervisningsforløb i vores folder.

Praktisk information for skoleklasser

Godt at vide inden du besøger os.

Engineering Day

Dansk Arkitektur Center er igen i år en del af Engineering Day, der, landet over, skaber begejstring for teknologi og naturvidenskab hos børn og unge.

Du og din klasse kan prøve kræfter med forløbet Ingeniørens innovative arbejdsproces, hvor vi designer og bygger os igennem en virkelig problemstilling i jagten på den bedste konstruktion.

Det er gratis at deltage for udskolingsklasser. Tilmelding efter først til mølle princippet til Ditte Sofie Andersen: dsa@dac.dk.

Indskoling

Deltag i et undervisningsforløb, hvor vi undersøger, hvad er en by og hvordan ser den ud fra oven? Her får eleverne mulighed for at være byplanlæggere for en dag. Eller tag med på byvandring, hvor vi undersøger hvad er arkitektur?

Mellemtrin

Tag dine elever med på byvandring, hvor vi undersøger hvad er arkitektur? Eller tag hele din klasse med i Dansk Arkitektur Center og eksperimenter med arkitektur, geometriske former og broer!

Udskoling

Tag med på omvisning med i vores udstilling So Danish! Eller tag med på byvandring, hvor vi undersøger hvad er arkitektur? Eller deltag i det tværfaglige undervisningsforløb, hvor vi undersøger vores bæredygtige by.