Arne Jacobsen og SAS Royal Hotel 2024-08-01

Ture

Dato

1. august 2024

Tidspunkt

16.00 – 18.00

Pris

Voksen
DKK 195.00
Voksen (DAC Klub)
DKK 175.00
Kom med og bliv klogere på den danske arkitekt og designer Arne Jacobsen. Med udgangspunkt i udstillingen So Danish! fortæller vi om den tid, som Arne Jacobsens værk udsprang fra. Herefter fortsætter fortællingen, når vi sammen går op til Radisson Collection Royal Hotel, hvor vi besøger det legendariske Room 606.

Turen tilbydes også 20/06. Efter 1. juli tilbydes denne tur som en engelsk guidet tur.

Nøgler, bestik, armaturer, dørhåndtag, lamper, sofastoffer, gardinstænger, stole og selvfølgelig selve bygningen – SAS Royal Hotel er et Gesamtkunstværk. Skabt i en tid, hvor elegance og jetset liv blev forenet i en flyterminal med orkidéer, æg og svaner. 

Arne Jacobsen var en ener. En radikal formgiver og et multitalent, der blev inspireret af strømninger ude i verden som mange endnu ikke havde fået øje på dengang tilbage i 1920’erne, og som stadig opleves moderne i dag.

I vores udstilling So Danish! kan du opleve en hel væg med objekter fra SAS Royal hotel. Derfor vil vi gerne forlænge oplevelsen, og inviterer på en guidet tur til Radisson Collection Royal Hotel. Her skal vi opleve Room 606, der står som det stod tilbage i 1960, da hotellet kunne slå dørene op for det måbende publikum.

SAS Royal Hotel var et hovedværk for Arne Jacobsen, og det er en milepæl i dansk arkitektur. På alle måder et signaturbyggeri, hvor al Arne Jacobsens kreativitet og innovation kondenseres ind i et værk. 

Fra lille skala til stor skala. Fra bestik til bygning.

Turen begynder i DAC med en introduktion til Arne Jacobsen i udstillingen So Danish! Efter en ca. 30 minutters introduktion til udstillingen, fortsætter vi sammen de omkring 1,5 km. op til SAS Royal Hotel (Radisson Collection Royal Hotel) i Hammerichsgade ved Vesterport Station. 

Her fortæller vi om dengang, da hotellet fungerede som det første stop på flyrejsen ud i den store verden og om Arne Jacobsens tanker bag byggeriet af Danmarks første designhotel.

Turen er udviklet i et eksklusivt samarbejde med Radisson Collection Royal Hotel. 

Praktisk

  • Turen er på ca. 1,5 km.
  • Turen begynder i Dansk Arkitektur Center og ender, når vi har besøgt Room 606, men du er velkommen til at følges med guiden tilbage til DAC. 
  • Turbilletten giver gratis adgang til DAC på dagen for turen.
  • Det betyder, at du med turbilletten har rig mulighed for at komme tilbage også dagen efter og besøge DACs udstillinger og udforske DACs mange øvrige aktiviteter og tilbud, der ikke kræver en tillægsbillet.
  • Husk, at vi har åbent til kl. 21 om torsdagen.
  • Når vi besøger Room 606 må vi gerne tage billeder til privat brug.
  • Tilgængelighed betyder meget for alle aktiviteter i DAC. Derfor er vores ture også tilrettelagt, så alle kan være med.

Foto: Paul Warchol

×