DAC
Akademi
– for unge, der vil gøre op
med business as usual
i byggeri og byudvikling
Har du spørgsmål?
Sofie Rasmussen
Projektleder
Tlf.: 6169 9840 / mail: sra@dac.dk
Vi planlægger at lave endnu et DAC Akademi i begyndelsen af 2025. Hold øje med dac.dk, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kig med på vores sociale medier, når vi åbner for ansøgninger i efteråret 2024.
Ingen kan ikke ignorere det store ansvar alle i sektoren har for at gøre byggeri og byudvikling mere bæredygtigt. Men hvordan kan man bedst løfte sit ansvar, når man er ung i den branche, og man ofte står uden erfaring eller indflydelse?
Med DAC Akademi sætter vi en forstærker til den næste generation, og inviterer dem til at tage plads i dialogerne om, hvordan vi gør op med business as usual i byggeri og byudvikling. På DAC Akademi inviterer vi unge, der vil gøre op med business as usual i byggeri og byudvikling ind til et forløb, der klæder dem på til at tage de svære samtaler, som kan skabe den nødvendige forandring. Vi tror på, at dialoger kan være afgørende for at stille de rigtige spørgsmål til de rigtige mennesker, kan bidrage til at skabe og forstærke forandring.
Vi samler studerende og nyuddannede fra hele sektoren i en række af arrangementer, og udfordrer viden og strukturer i byggeri og byudvikling. Ud over dybdegående viden får deltagere konkrete redskaber til at formidle og indgå i de helt afgørende, kritiske og konstruktive dialoger. For dér, hvor den næste generation virkelig kan gøre en forskel, er netop i dialogen med alle dem, der er med til at udvikle og forandre den måde, vi bygger på i dag.
Deltagerne møder nogle af dem, der er med til at ændre den måde, vi bygger vores byer på i dag, og vi taler blandt andet med dem om, hvad kræver det af én som menneske – ungt eller gammelt – at skabe forandring. Med DAC Akademi skaber vi dialog mellem generationer og positioner, og den unge del af branchen kommer til at tage plads midt i de samtaler.
Det får deltagerne
- en forståelse for, hvad det er for ‘business’, du skal være med til at gøre op med
- en bevidsthed om din egen og rolle, og hvordan du kan gøre en forskel som ung i en gammel branche
- konkrete værktøjer til at skabe og tage del i en kritisk og konstruktiv dialog
- feedback fra professionelle skribenter og mulighed for at udgive debatindlæg på Byrummonitor
- en mulighed for at indgå i en professionelt tilrettelagt dialog med fremtrædende aktører i byggeriet
- et netværk af engagerede personer inden for det byggede miljø, som vil skubbe på forandringen
Næste DAC Akademi er i 2025.
Tilmeldingen er endnu ikke åben.
Unge talenter former fremtidens byudvikling på DAC Akademi
Fra januar til marts 2024 deltog 75 talenter fra den næste generation i byggeri og byudvikling i DAC Akademi. De unge kom fra hele landet og iblandt dem var blandt andet håndværkere, arkitekter, ingeniører, designere, konstruktører. Gennem fem arrangementer snakkede vi om, hvordan business fungerer, hvad der er i gang med at ændre sig, hvordan det føles at være med til at skabe forandring, hvordan man står på en scene og begår sig i den skrevne debat. Det resulterede blandt andet i flere debatindlæg i Byrummonitor.
Det siger tidligere deltagere
“Jeg syntes, det har været utroligt lærerigt at arbejde med de dele, som vi ikke lærer om på uddannelserne, men som har stor betydning for vores hverdag i byggebranchen. Fx hvordan man indtager et rum, og kan styrke ens position ved dialog og virke mere overbevisende”
Deltager på DAC Akademi 2024
”Det har også været rigtig spændene at høre om, hvor byggebranchen er i dag, og hvor den bevæger sig henad, men jeg har særligt taget de dele med mig, hvor vi lærer om HVORDAN vi gør forskellen, som ved at skrive et godt debatindlæg.”
Deltager på DAC Akademi 2024
”Det vigtigste læringspunkt har været, at erfarne branchefolk ikke nødvendigvis er imod forandring, men faktisk er meget villige til at lytte og gå i dialog om hvordan branchen kan ændre sig. Derudover har jeg lært, at der er rigtig mange andre seje unge mennesker rundt omkring i byggebranchen, som også synes den grønne omstilling går alt for langsomt.”
Deltager på DAC Akademi 2024