DIY
til børn

DIY til børn

Se alle vores aktiviteter for børnefamilier her

Vær kreativ med arkitektur derhjemme! Her på siden kan I finde guides til nogle af vores mange tegne- og byggeaktiviteter. Find opskriften på frøbomber, der kan bombe byen grøn, farvelæg København eller design dit eget drømmeværelse. Det er bare at gå i gang!

Vær kreativ med arkitektur derhjemme! Her på siden kan I finde guides til nogle af vores mange tegne- og byggeaktiviteter. Find opskriften på frøbomber, der kan bombe byen grøn, farvelæg København eller design dit eget drømmeværelse. Det er bare at gå i gang!

Farvelæg byen

Sæt farver på København. Download et fint københavnerportræt tegnet af A mile in the woods lige her.

Download tegning

Bomb byen grøn

Tril frøbomber, og vær med til at sprede blomster i byens asfaltjungle. Kast frøbomben, når det er forår – eller giv en grøn og bæredygtig gave til din morfar eller tante Oda. Du finder opskriften lige her.

Download frøbombe opskrift

Lav en rumraket-uro

Rumraketter er bare flotte – og I kan sagtens lave jeres egen lille rumraket, der flyver til månen.  Download klippearket herunder, print det ud på et A4 ark (gerne på lidt tykt papir) og følg instruktionen. God fornøjelse!

Download rumraket klippeark

Smukke relieffer skabt med skaller fra blåmuslinger

Lav et muslingerelief

Smøg ærmerne op, knus skaller og skab dit helt eget muslingebillede af fremtidens byggematerialer. Oplev, hvordan materialerne forandrer sig undervejs og bliv klogere på, hvordan vi kan bruge dem helt i nye sammenhænge.

Download guide til muslingerelief

Barn der farvelægger en madala med grundplan for Nyt Hospital Nordssjælland

Farvelæg et hospital

Mandala betyder cirkel på det gamle indiske sprog sanskrit og er symbol på universets helhed og enhed. Mandalaen bruges af hinduistiske og buddhistiske munke til meditation og er her udformet efter Nyt Hospital Nordsjællands organiske etageplan.​

Download mandala

Mor og barn, der tegner ny facade på Bohrs Tårn

Ny facade til Bohrs Tårn

Da Bohrs Tårn stod færdigt, blev det mødt med stor modstand. Et af kritikpunkterne var formen – at højden og bredden gør bygningen tung at se på. Formen var dog allerede besluttet af lokalplanen, så arkitekterne har arbejdet med størrelserne på vinduerne for at få tårnet til at fremstå smallere. Hvordan ville du tegne facade på Bohrs Tårn, hvis du fik chancen?

Download tegneark

Byg din by

Hvordan skal din by se ud? Skal der være havnebad og husbåde? Boliger med rutsjebaner fra taget ned i gården? Med genbrugsmaterialer og limpistol kan du bygge lige, hvad du drømmer om. Og måske vække en fremtidig byplanlægger? ​

Download klippeark

Fold dit eget værelse

Hvis du helt selv kunne bestemme, hvordan så dit værelse så ud? Du må sove under bordet, og møblerne kan stå lige der, hvor du synes. Download vores skabelon, brug din fantasi og kreativitet, og indret dig, så du bor bedst!

Download klippeark

Besøg Educatorium

Se, mærk, lyt og leg!

I DACs Educatorium kan du opleve på egen krop, hvad der sker, når arkitekturen fx er ‘ude af skala’. Sæt sanserne i spil, lad dig inspirere af arkitekttegninger og -modeller og prøv selv kræfter med at tegne, bygge og designe. Vi holder kreative familieworkshops hver weekend og i ferierne.

Læs mere om familieaktiviteter