Journalistpraktik i Dansk Arkitektur Center

Bliv journalistpraktikant i Dansk Arkitektur Center

Vi søger en journalistpraktikant i 12 måneder

Vi har ryddet kalenderen i det meste af samtaleugen.

Kontakt digital redaktør og praktikantvejleder Andreas Grubbe Kirkelund på agk@dac.dk eller ring 30 90 47 17 og lav en aftale.

Hvis du vil vide lidt mere om praktikantlivet i DAC, kan du hive fat i Asta Melchior Jelsing, der er en af vores nuværende praktikanter. Fang hende på amj@dac.dk eller på 53 69 08 09.

Drømmer du om en praktikplads, der giver dig indsigt, udsigt og god plads til at lære?

Vi elsker byen, parkerne, havnen og menneskerne midt i det hele. Og vi elsker at fortælle hele verden de fantastiske historier fra virkeligheden, som den ser ud, når det er mennesker, der har bygget den.

Du er en idérig journaliststuderende med drive, god visuel forståelse og – frem for alt – en lyst til at komme ud i virkeligheden.

Måske er vi det perfekte match?

 

Hvad skal DAC med en journalistpraktikant?

Dansk Arkitektur Center – DAC har en public service-forpligtelse til at fortælle om arkitektur til hele Danmark – og den del har vi for nyligt skruet op for, så vi ikke kun er noget for de besøgende i vores udstilling i BLOX-bygningen i København. Vi vil også være noget for dem, der møder os på dac.dk, i vores app og på andre digitale platforme.

Som journalistpraktikant kommer du til at arbejde tæt sammen med vores digitale redaktør, og sammen med resten af teamet får du lov til at spille en definerende rolle i at fortælle digitale historier om arkitektur.

 

Hvad kommer en journalistpraktikant til at lave?

Indhold: På vores dac.dk udkommer vi blandt andet med artikler om arkitektoniske perler, arkitekturguides, interviews med arkitekter og portrætter af de mennesker, der bor i og bruger arkitekturen. Du kommer med lige fra idé til færdigt indhold, og hvis du er nysgerrig på, hvad indholdet er, kan du se noget af det vi laver på vores sub-site: Tæt på arkitekturen.

SoMe: Vores Instagram-kanal er spydspidsen for både indhold og kampagner i forbindelse med udstillinger og aktiviteter i DAC, men vi laver også formater, som er udviklet specifikt til sociale kanaler, og som kun lever der. Portrætter af arkitekter, korte explainers, arkitekturguides eller noget helt tredje, vi udvikler sammen.

Presse: Kontakt til medier – både nationalt og internationalt. Skrive pressemeddelelser, lave vinkler til presse-pitch eller skrive advertorials til andre magasiner og medier.

Kort sagt kommer du til at idéudvikle, vinkle og lave interviews, features, baggrunde, pressemeddelelser, skæve personhistorier og den helt korte caption til Insta. Vi giver plads til den gode idé, og du er selv med til at sætte niveauet. Vil du skrive? Perfekt – det skal du nok komme til. Er du mere vild med video? Super, så er det den vej, vi går. Uanset hvad, så vil du opleve et sted, der værdsætter dine inputs, og hvor det er tilladt at fejle, så du får opbygget den rutine, som en god praktiktid skal give.

 

Hvem arbejder ellers i DAC?

Vi er rigtig mange forskellige fagligheder i DAC. Alt fra arkitekter til eventfolk og undervisere. Og så er der selvfølgelig os i marketing- og kommunikationsafdelingen. Her arbejder blandt andet en digital redaktør, to journalistpraktikanter, en SoMe-manager, en presseansvarlig, en grafiker, en marketingchef og tre studentermedhjælpere, der uddanner sig indenfor kommunikation og marketing. Og snart får vi måske dig med på holdet.