Coronakarantæne får fotokonkurrence til at eksplodere!

Foto: Bodil Svansø

Pressekontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 4477 0070

Hos Dansk Arkitektur Center har man under coronakrisen oplevet en markant stigning i bidrag indsendt til den populære fotokonkurrence Fang din by 2020. Antallet af indsendte bidrag er næsten fordoblet sammenlignet med sidste år.
Det er en helt speciel tid i Danmarks historie, der nu er blevet foreviget og do-kumenteret i 5.532 billeder, der i den grad afspejler danskernes nye corona-virkelighed.

Hverdagsmagi i en corona-tid

Årets tema, hverdagsmagi, viste sig at blive endnu mere aktuelt i den forandrede hverdag, som ramte os alle i marts. En hverdag, hvor vi, fra den ene dag til den anden, pludselig skulle forholde os til at holde afstand både hjemme og ude i byens rum. En hverdag, hvor danskerne for alvor ændrede adfærd. For at gøre konkurrencen endnu mere relevant og nærværende, da corona-situationen opstod, besluttede Dansk Arkitektur Center sig for at ændre årets tema til Fang din corona-by.

Hvert enkelt motiv bidrager til fortællingen om byen, og de gengiver, hvordan arkitekturen er med til at skabe rammen for hverdagen både i hjemmet og ude i byens rum – også i en anderledes tid. Årets deltagere har indkapslet deres hverdagsmagi i motiver, der dokumenterer en palle-alene-i verden-stemning med tomme gader, fysisk distance og andre måder for socialt samvær.”, fortæller programchef i Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist.

Det er 5. år i streg, at Dansk Arkitektur Center står bag fotokonkurrencen, der for alvor har bidt sig fast, som et vigtigt og relevant bidrag i at dokumentere byens udvikling.

Jurymøde

Der venter juryen noget af en opgave med de tusindvis af indsendte foto. Hvert enkelt foto skal bedømmes, inden de udvalgte fotos til udstillingen findes.

I juryens bedømmelsen af hvert billede vægtes det at:

  • Årets tema tydeligt er indarbejdet
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • En spændende billedekomposition

Juryen består af stadsarkitekt Camilla van Deurs, programchef i Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist, arkitekt og vært på DR Sonja Stockmarr, festivaldirektør på Copenhagen Photo Festival, Maja Dyrehauge Gregersen samt fotograf og fotoambassadør for Canon, Morten Nordstrøm.

Fotoudstilling åbner 25. juni 2020

De bedste fotografier bliver udstillet for offentligheden uden for på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i BLOX fra d. 25. juni – 7. oktober 2020. Fotoudstillingen får også liv andre steder i byrummet som Københavns Hovedbanegård, Valby station mm.

Konkurrencen løb fra d. 5. marts til d. 5. maj 2020. Fotograferne bag de udvalgte fotos får direkte besked i uge 21. Vinderne af 1., 2. og 3. præmien får også besked – men deres endelige placering afsløres først d. 25. juni til udstillingsåbning og præmieoverrækkelse.

For mere information besøg www.dac.dk/fangdinby

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.

Tidligere års konkurrencer

2020: 5.532 bidrag

2019: 3.100 bidrag

2018: 2.700 bidrag

2017: 707 bidrag