Foto: Brian Kinyon

Dansk arkitektur inviterer til høstfest i Chicago

Pressekontakt

Head of Marketing and Communications
Mia Heil Rasmussen

+45 4016 3332
mhr@dac.dk

Yderligere oplysninger
Anton Bech Jørgensen, Slots- og Kulturstyrelsen

+45 4042 9143
abj@slks.dk

Statens Kunstfonds pressetelefon

+45 4139 3853

Fakta om Chicago Arkitektur Biennale

Afholdes fra d 19. september 2019 – 5. januar 2020

Samler arkitektur fra hele verden

Har over 500.000 besøgende

Biennalen finder sted for tredje gang

2019 er første gang, Danmark er repræsenteret med et officielt bidrag, der skal opføres i den historiske Garfield Park, der er tegnet af den danske landskabsarkitekt Jens Jensen (f. 1860- d.1951)

Statens Kunstfond har udvalgt det danske bidrag blandt 42 ansøgere

 

Om Gamborg/
Magnussen

Duoen består af Karen Gamborg Knudsen (f. 1978) og Kasper Magnussen (f. 1977)

Begge er uddannet fra Det Kongelige Danske kunstakademis Skole for Arkitektur.

De siger om projektet: ”Projektet skaber både et rum for individuel og kollektiv indlevelse og genkendelse, men også et rum for mere politiske og strukturelle diskussioner om fremtidens objekter, hverdagsliv, landskab og byudvikling – eksempelvis om retten til grønne områder i udsatte kvarterer, fødevareforsyning, madproduktion, gastronomi, sundhed og ernæring og klimaudfordringer.”

 

Chicago Arkitektur Biennale har på få år manifesteret sig som en af de største og mest betydningsfulde arkitekturbegivenheder i Nordamerika – med mere end 500.000 besøgende. Danmark deltager for første gang op med et officielt bidrag. Statens Kunstfond har udvalgt duoen Gamborg/Magnussen blandt 42 ansøgere.

Mark, kål og udendørskøkken midt i storbypark

Gamborg/Magnussen bidrag er et stykke landskabsarkitektur designet specielt til Chicagos historiske Garfield Park. Under titlen ’Cabbage Patch’ har Gamborg/Magnussen anlagt en mark med ca. 10.000 kålhoveder og et udendørskøkken midt i parken – som et levende værk og socialt samlingspunkt for lokale og besøgende. Det danske bidrag er klart det største på biennalen.

Høstfest

Gæster i Garfield Park og lokale fra kvarteret har i flere måneder bogstavelig talt kunnet følge med i, hvordan det danske biennale-bidrag er vokset frem af jorden. Men lørdag d. 21. september får man som besøgende også mulighed for at høste, smage og deltage, når ’Cabbage Patch’ officielt åbnes for offentligheden på Garfield Parks årlige høstdag – hvor de op mod 4000 deltagere fra kvarteret vil få serveret kål-snacks af lokale kokkeelever.

Socialt samlingspunkt

’Cabbage Patch’ er et landskabsarkitektonisk værk. Projektet skaber et socialt samlingspunkt for lokale og et rum for samtaler om vores brug af grønne områder i byen og vores forhold til naturen. Marken vil blive brugt til skoleundervisning for børn og unge, mens de 10.000 kålhoveder vil blive distribueret til suppekøkkener og madevents i løbet af hele udstillingsperioden gennem lokale social-økonomiske virksomheder.

”Magnussens og Gamborgs projekt er både et originalt og intelligent bidrag. Det inviterer både besøgende og folk fra lokalområdet ind til at plante, til at opleve og til at smage. Det er et givende værk, som inkluderer de besøgende, ikke kun gennem udstillingsperioden, men også hele foråret og sommeren og langt ind i vinteren. Det er på den måde ikke kun et bidrag til biennalen, men også til lokalområdet,” siger Ellen Braae fra Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg. 

En del af ’fælledskaber’

Det danske engagement på Chicago Arkitektur Biennale er en del af Statens Kunstfonds Legat- og projektstøtteudvalg for Arkitekturs initiativ ’Fælledskaber’, der fokuserer på vores fælles ressourcer og fællesskaber. Initiativet sker i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Initiativet danner rammen om det første officielle danske bidrag til Chicago Arkitektur Biennale, det danske bidrag til Venedig Arkitektur Biennale 2020 og et tværkunstnerisk orienteringsprogram ’Travel and talk’ til Detroit og Chicago.