Danske arkitekttalenter udstiller i DAC

Dansk Arkitektur Center inviterer danskerne inden for til udstillingen Dreyers Arkitektur Galleri, som giver taletid til nye, innovative danske arkitekter. Henover efteråret får tre udvalgte tegnestuer mulighed for at udfolde deres idéer og visioner for fremtidens arkitektur i hver sin udstilling i Trappegalleriet i Dansk Arkitektur Center. LETH & GORI åbner udstillingsrækken den 14. september.

Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX bliver i løbet af efteråret forvandlet til et levende og dynamisk udstillingsvindue for tre tegnestuer i vækstlaget af dansk arkitektur. Projektet hedder Dreyers Arkitektur Galleri, og udstillingsrækken åbnes d. 14. september af LETH & GORI med en imponerende, rumlig trækonstruktion, som bygges henover Trappegalleriet i DAC.

”Dreyers Arkitektur Galleri er et projekt, som vi har en stor forkærlighed for, fordi det er en unik mulighed for at give scenen til nye arkitektvirksomheder i branchen. Vores nye hjem i BLOX giver os andre muligheder for at invitere den brede befolkning og forbipasserende i byen inden for samtidig med, at huset giver tegnestuerne et helt nyt rum at præsentere deres arbejde og visioner i,” fortæller Tanya Lindkvist, programchef kultur i Dansk Arkitektur Center.

I sit nye hjem på Bryghuspladsen i København vil DAC sætte nye standarder for arkitektonisk formidling og åbne arkitekturens verden for en bredere skare. Lokale såvel som turister skal opdage, at arkitektur er overalt og har en kæmpe betydning for vores livskvalitet og hverdag. Målet er, at gæster forlader DAC med et nyt perspektiv, så de er bedre i stand til at tage stilling og stille krav til de omgivelser, de færdes i til hverdag.

Danske talenter frem i lyset

Dreyers Arkitektur Galleri er et samarbejde mellem DAC og Dreyers Fond, der har særligt fokus på at fremme nye danske arkitektvirksomheder. Det er tredje år i træk, at Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Dreyers Fond giver nystartede arkitektvirksomheder frie hænder til at skabe deres egen udstilling i DAC.

”Dansk arkitektur har i flere år været med helt fremme på den internationale scene, og vores ambition med udstillingen er at bringe nogle af de nye talenter i dansk arkitektur frem i lyset. Dreyers Arkitektur Galleri er et udstillingsvindue, der kan være med til at give nye danske tegnestuer et formidlingsløft og en stemme over for såvel nationale som internationale aktører,” forklarer Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

Fokus på mennesker og materialer

De tre tegnestuer, der er udvalgt i år, er LETH & GORI, WE Architectureog POINT. Fælles for alle tre ​er, at de bringer noget nyt til den almene opfattelse af, hvad arkitektur er, hvor den skal hen, og hvilken rolle den skal spille i vores byer og samfund. Mennesker og materialer er i fokus, når der i udstillingerne skabes rum til det liv, der skal leves i og omkring bygningerne.

Om Dreyers Arkitektur Galleri

Dreyers Arkitektur Galleri vises i Dansk Arkitektur Center i BLOX fra den 14. september til 30. november 2018. Bestil en plads på dac.dk til LETH & GORIs åbning af årets første udstilling ”Kunsten at bygge” den 14. september 2018 fra kl. 16.00 – 18.00. Udstillingsrækken Dreyers Arkitektur Galleri blev oprettet i 2016 og har siden fungeret som en platform for vækstlaget i dansk arkitektur. Udstillingen foregår i Trappegalleriet, hvor der er gratis adgang.

Juryudtalelser

Marianne Levinsen om LETH & GORI:
”LETH & GORI formår at fremhæve det skønne og karakterfulde i enkle strukturer og robuste byggematerialer – og har en særlig følsomhed for skala, krop og materialitet. De forstår at skabe rum til kroppen.”

Dan Stubbergaard om WE Architecture:
”WE Architecture ånder for at nære menneskelige relationer både i form af de fællesskaber, som skaber arkitekturen, og i det levede liv, som senere udfolder sig i de byggede projekter.”

Frank Maali om POINT:
“Med forankring i tid og sted søger tegnestuen POINT at udklække fortolkningeraf rum og bygning.”

Om LETH & GORI

Dreyers Arkitektur Galleri åbnes af tegnestuen LETH & GORI med udstillingen ”Kunsten at bygge”. LETH & GORI er startet i 2007 af arkitekterne Karsten Gori og Uffe Leth, som begge underviser på Det Kongelige Danske Kunstakademi for Arkitektur, Design og Konservering. Tegnestuen specialiserer sig i arkitektur og urban design og har modtaget international anerkendelse med en række priser i åbne internationale konkurrencer. LETH & GORI bor på Vesterbro i København, hvor de har kombineret tegnestue og arkitekturgalleri. ​

”Kunsten at bygge”
LETH & GORIs udstilling i Dreyers Arkitektur Galleri er et udstillingshus i udstillingshuset. Kunsten at bygge er i et hus i et hus. En ny rumlig trækonstruktion bygges henover Trappegalleriet og viser, hvordan den nøgne konstruktion i sig selv har et fantastisk æstetisk potentiale. I det ”ufærdige” hus finder vi modeller og tegninger, som viser LETH & GORIs særlige interesse for arkitekturens anatomi og tektonik – hvor det, der ofte er usynligt, bliver synligt.

Udstillingskalender

LETH & GORI: 
14. sept. – 5. okt.

WE Architecture:
12. okt. – 2. nov.

POINT:
8. nov. – 29. nov.

Dreyers Arkitektur Galleri er støttet af Dreyers Fond og udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

Pressebilleder