Gæk, gæk, gæk…
Påskeferie
for hele
familien

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

I påskeferien inviterer Dansk Arkitektur Center indenfor til familieaktiviteter og hele to aktuelle udstillinger, der zoomer ind på, hvor småt vi egentligt kan bo – både her på Jorden og i det ydre rum. Den danske astronaut Andreas Mogensen skal på en længerevarende rummission, men hvordan føles det at bo i rummet på trængt plads i op til et halvt år? I udstillingen A Space Saga kan man gå på opdagelse i en månebolig designet med trivsel for øje. Og så er det sidste chance i påsken for at opleve den anmelderroste udstilling Bo Bedre Bæredygtigt. Påskeaktiviteterne kan opleves fra 9. april – 18. april 2022.

Månerejser og skæg med æg – aktiviteter for hele familien 

I DACs Educatorium inviteres de mindste indenfor til sjove påskeaktiviteter, hvor der skal laves masser af skæg med æg. Der er skruet op for påskehyggen med kreative aktiviteter bl.a. kan man lave flotte påskeæg inspireret af arkitekturens former og mønstre lige til at tage med hjem og hænge op – og flytte ind i et æg. Hele familien kan også bygge æggeformet LEGO arkitektur til Månen og Mars og opleve på egen krop, hvordan det er at bo i en æggeformet minibolig bygget til Månen i DACs udstilling A Space Saga. Der er åbent for drop ind hver dag i påskeferien for store og små fra 10.00-17.00. Gratis, når entreen er betalt.

Leg arkitekt med LEGO® klodser

Hver dag i påskeferien kan der bygges månearkitektur med LEGO® klodser. Dansk Arkitektur Center og LEGO Build the Change inviterer børn og familier til LEGO® workshops. Tænk HELT nyt, for hvordan overlever man egentlig ude i rummet, hvor der hverken er ilt eller vand? Det kræver en god fantasi og modet til at tænke stort for at overleve på Månen. DACs vært indleder workshoppen med gode tips til arkitektur til Månen, og hjælper med særlige LEGO byggeteknikker undervejs. Både børn og voksne skal have billet til workshoppen. Gratis, når entreen er betalt. Varighed: 75 min

Påskehygge på Bryghuspladsen

Skærtorsdag og Langfredag kan hele familien male på pustede æg og klippe gækkebreve på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. 

Ud i rummet – igen!

Den danske astronaut Andreas Mogensen offentliggjorde i sidste uge, at han skal tilbage til Den Internationale Rumstation (ISS) i juli 2023 eller i 2024. Denne gang skal han ikke blot opholde sig 10 dage på rumstationen, men i stedet være på en længerevarende mission på et halvt år.

Rejser i rummet pirrer den menneskelige nysgerrighed og opfindertrang og har altid gjort det, om det så er i fiktionen eller virkeligheden. Rumrejser kræver helt konkret formgivning og konstruktion. For hvordan skal vi bo i rummet?

I Dansk Arkitektur Centers kan man bruge påskeferien til at simulere, hvordan det mon må føles for Andreas Mogensen at være på rumsmission og bo på særdelens trængt plads i længere tid. I udstillingen A Space Saga kan man på egen krop opleve SAGA Space Architects bud på et oval-formet månehabitat på blot 4,5m2.

Udstillingen kan opleves til den 4. september 2022.

Sidste chance: Bo bedre bæredygtigt

I påskeferien er det sidste chance for at opleve den anmelderroste udstilling ‘Bo bedre bæredygtigt’. I udstillingen støder vi på et helt særligt citat. På vinduet overfor fælleshuset står der ”Død over plæneklipperen” – og hvad i alverden skal det betyde?

Tegnestuen Vandkunsten har fremhævet netop dette citat, da hele udstillingen er et bud på en bæredygtig fremtid, hvor vi bør gentænke måden, vi bor og lever på. Udstillingen handler ikke kun om at åbne op for fællesskabet med andre mennesker, for vi bør i lige så høj grad lade naturen flytte ind i vores huse, haver og byer.

Udstillingen kan opleves til og med den 18. april 2022.

Se hele påskeferieprogrammet for børn

Både workshops og aktiviteter er gratis med adgang til DAC.
LEGO® Workshop kræver billet til både børn og voksne. Gratis når entreen er betalt.
Børn (0-17 år): Gratis
Studerende & unge (18-25): 60 kr
Voksne: 115 kr.