Foto: Line Perlmutter, @perlmutter_cph

Hverdagens magi – Fang din by 2020!

Kontakt og yderligere information

 

Presseansvarlig
Johanne Troelsgaard Toft
+45 4477 0070
jott@dac.dk

 

Det er tid til at finde sin indre fotoentusiast frem. Dansk Arkitektur Center inviterer for 5. år i træk til fotokonkurrencen Fang din by. De bedste fotografier bliver udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center til sommer.

Tag et foto, der fanger det særlige og magiske i din hverdag

I fotokonkurrencen Fang din by opfordrer Dansk Arkitektur Center til, at man viser sin by, som man ser den. I år er temaet for fotokonkurrencen hverdags-magi. Hverdagen er noget, som vi alle sammen kender, og som vi alle har et nært forhold til – det er bl.a. cykelturen til arbejde, indkøb i det lokale supermarked, turen gennem parken eller aftensmaden med familie, venner eller alene. Hverdagen er unik for os alle.

Men hvad er hverdagen for lige præcis dig? Sammen med fotografer og foto-nørder fra hele landet skal man indkapsle det helt særlige og derigennem vise hvordan arkitekturen er med til at skabe rammen for hverdagen både i hjemmet og ude i byens rum.

I juryens bedømmelsen af hvert billede vægtes det at:

  • Årets tema tydeligt er indarbejdet
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • En spændende billedkomposition

Juryen består af stadsarkitekt Camilla van Deurs, programdirektør på Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist, arkitekt og vært på DR Sonja Stockmarr, festivaldirektør på Copenhagen Photo Festival, Maja Dyrehauge Gregersen samt fotograf og fotoambassadør for Canon, Morten Nordstrøm.

Projektet Fang din by understøtter ligeledes temaet for Dansk Arkitektur Centers store signatur sommerudstilling Hello Denmark. Begge udstillinger stiller nemlig skarpt på livet i de danske byer, og på hvordan dansk arkitektur er med til at facilitere det gode hverdagsliv. Fotoudstillingen kan opleves på Bryghuspladsen men får også liv andre steder som Københavns Hovedbanegård, Valby station mm.

Sådan deltager man

Læg dit billede på instagram med #DACfangdinby2020. Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fotokonkurrence Fang din by” i emnefeltet.

Konkurrencen løber fra d. 5. marts til d. 5. maj 2020. Fotograferne bag de udvalgte fotos får direkte besked 18. maj. Vinderne af 1, 2 og 3. præmien får også besked – men deres endelige placering afsløres først d. 25. juni til udstillingsåbning og præmieoverrækkelse.

Udstillingsperioden for billederne er fra d. 25. juni – 7. oktober 2020.

For mere information om konkurrencebetingelser, præmier og jurymedlemmer besøg www.dac.dk/fangdinby

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Co-penhagen Photo Festival.