Kasper Riisholt rykker fra Glyptoteket til Dansk Arkitektur Center

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Dansk Arkitektur Center har fundet sin nye Programchef for Kultur. Det bliver 48-årige Kasper Riisholt, der siden 2020 har været udstillingschef på Glyptoteket.

Som Programchef Kultur får Riisholt ansvaret for Dansk Arkitektur Centers udstillinger og aktiviteter i DAC i BLOX samt landsdækkende formater som fotokonkurrencen Fang din by og arkitekturcentrets undervisningsaktiviteter.

Dansk Arkitektur Centers, DACs, opgave er, at så mange som muligt engagerer sig i udviklingen af arkitektur og design. Det sker ved at være dagsordensættende og skabe viden, oplevelser og debat – om livet i arkitektur og design, som vi alle er en del af. Og om, hvordan arkitektur kan bidrage til at løse flere af verdens store udfordringer med sigte på FNs Verdensmål. DAC havde i 2022 226.000 besøgende ved havnefronten i centrum af København.

Kasper Riisholt er uddannet arkitekt. Efter flere år som art director (fx for Euroman) søgte Riisholt ind i udstillingsverdenen, først som udstillingsdesigner på kunstmuseet Arken gennem ni år og siden som udstillingschef på Glyptoteket.

Med jobskiftet kommer Riisholt til at kombinere sit oprindelige fag med sin senere karriere:
”Stillingen som programchef i DAC giver mig muligheden for at fortsætte arbejdet med at udvikle udstillinger og aktiviteter, der engagerer bredt og har relevans for mange. Det har jeg været optaget af på Glyptoteket, og det er noget af det, Dansk Arkitektur Center er bedst til. Muligheden for at kombinere mit fag og min passion og tilmed på en dagsorden, der er så vigtig – bæredygtighed i det byggede miljø – var så attraktiv, at jeg ikke kunne sige nej”.

Riisholt tiltræder som Programchef for Kultur i Dansk Arkitektur Center medio august.