H.M. Kong Frederik bliver protektor for Dansk Arkitektur Center

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Den 30. maj 2024 er det blevet offentliggjort på Kongehusets hjemmeside, at H.M. Kong Frederik 10 bliver protektor for Dansk Arkitektur Center. I Dansk Arkitektur Center ser man med stor glæde på nyheden.

»Vi er meget begejstrede over Kongens protektion af DAC, som vi er sikre på, vil få endnu flere danskere til at interessere sig for de fysiske rammer, der understøtter vores fælles livskvalitet i Danmark,« udtaler adm. dir. Kent Martinussen og direktør Dorthe Weinkouff Barsøe, der udgør direktionen i Dansk Arkitektur Center.

»Kongehuset har en 400-årig tradition for at anerkende arkitekturens betydning for det danske samfunds udvikling, og Kongens protektion viderefører denne tradition i en tid, hvor arkitekturen og byernes udvikling optager mange danskere meget, ikke mindst i forhold til en bæredygtig udvikling af det danske samfund,« fortsætter Kent Martinussen.

Dansk Arkitektur Center (DAC) blev etableret i 1985 som Danmarks nationale formidlingscenter for arkitektur og det byggede miljø. I 2018 flyttede DAC ind i det nybyggede BLOX ved Københavns havnefront. I huset afholdes udstillinger, undervisning af børn og unge og debatevents for at fremme dialogen om vores fysiske rammer i hele samfundet. Sideløbende er der begivenheder landet over, ikke mindst for kommunale embedsmænd og politikere, og en stor vidensbase stilles til rådighed på dansk og engelsk i form af artikler og podcasts.

Dansk Arkitektur Center havde i 2023 285.000 gæster i DAC i BLOX.