Kunsten at skabe en by – Udviklingen af Køge kyst

Den tid er forbi, hvor byer blot blev tegnet af arkitekter. Moderne byudvikling er en kompleks opgave, som kræver meget andet og mere end at tegne huse, torve og gader. Udstillingen ”Kunsten at skabe en by – om udviklingen af Køge Kyst” giver publikum et indblik i en byudviklingsproces med udgangspunkt i omdannelsen af det gamle havneområde i Køge. Her har en ny konkurrenceform udfordret både fagfolk og byens borgere og interessenter

“Kunsten at skabe en by – om udviklingen af Køge Kyst” vises i Dansk Arkitektur Center fra den 29. oktober 2010 til den 30. januar 2011.

Den tid er forbi, hvor byer blot blev tegnet af arkitekter. Moderne byudvikling er en kompleks opgave, som kræver meget andet og mere end at tegne huse, torve og gader. Udstillingen “Kunsten at skabe en by – om udviklingen af Køge Kyst” giver publikum et indblik i en byudviklingsproces med udgangspunkt i omdannelsen af det gamle havneområde i Køge. Her har en ny konkurrenceform udfordret både fagfolk og byens borgere og interessenter.

Overalt i Danmark sker der en forvandling af de tidligere havne og industriområder. I Køge skal industrihavnen flyttes, og det centrale havne- og stationsområde skal i løbet af de næste 20 år omdannes til en ny, bæredygtig bydel, som forbinder den eksisterende bymidte med vandet. Nye boliger og byrum skal invitere til mangfoldighed, liv og bevægelse i bydelen, som også skal have et levende forretnings-, erhvervs- og kulturliv. Kort sagt skal den nye bydel imødekomme nutidige og fremtidige behov.

“Kunsten at skabe en by – om udviklingen af Køge Kyst ” giver et indblik i moderne byudvikling gennem
fortællinger fra byeksperter, borgere, interessenter, konkurrencedeltagere og parterne i Køge Kyst.