Ny podcast-serie fra Dansk Arkitektur Center

6. november 2023

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Hver uge tager Dansk Arkitektur Center (DAC) fat på alle de emner, der har betydning for, hvordan vi bygger, bor og lever. Som en del af ‘Byen forfra’ udgiver DAC nu ’Debatten indefra’, som er en mini-podcastserie, der udkommer den 7. november.

I ‘Debatten indefra’ udforsker Anne Katrine Harders, programchef i Dansk Arkitektur Center, selve debatten sammen med dem, der påvirker den og bliver påvirket af den. For kan en hård debattone få dem, der skaber byen til at trække sig? Kan alle få indflydelse gennem debatten? Og giver debatten overhovedet bedre byer eller må-ske snarere det modsatte?

Hvilken diagnose skal debatten om arkitektur og byudvikling have? Har sociale medier gjort den syg? Er det faktisk et sundhedstegn, at der debatteres så meget? Får vi bedre arkitektur og bedre byer ud af det? Eller står en dårlig debatkultur i vejen for de samtaler, vi burde have? Anne Katrine Harders spørger nogle af de mennesker, der oplever debatten indefra i mini-podcastserien ’Debatten indefra’.

“Det forekommer mig, at debatten de seneste år er kommet som et chok for selv de mest garvede udi arkitektur og byduvikling. Det er forfriskende, men afslører samtidig, at der er mange kløfter. Mellem politikere og borgere. Mellem arkitekter og alle os, der forholder os kritisk til vores omgivelser. Jeg har tit tænkt over, hvordan det mon er at være den, der skal træffe beslutninger, som har konsekvenser for andre mennesker i byen. Hvor meget lytter de egentlig til debatten, og hvornår bliver man immun overfor den? Det er det, som vi gerne vil undersøge i Debatten indefra” fortæller Anne Katrine Haarders, programchef og moderator for MorgenDAC, Dansk Arkitektur Center

Lyttere behøver ikke at være dem, der fortaber sig i et kommentarspor, råber ad radioen eller skriver læserbreve for at have en holdning til debatten. Hvis man bare engang i mellem tænker over sine omgivelser, så er debattens tilstand også relevant.

Gæsterne er inviteret, fordi de har indflydelse på arkitekturen, byudviklingen og debatten. Det er dem, der bygger højhusene og dem, der kritiserer dem. Dem, der tager beslutninger om nye kunstige halvøer og dem, der påpeger forskellene mellem det, det der bliver sagt og det, der bliver gjort. Dansk Arkitektur Center spørger dem også, hvad deres ansvar er for at skabe en god debat.

Gæsterne er:

  • Kulturskribent ved Weekendavisen, Anne Sophia Hermansen
  • Byudvikler Kilden & Hindby, Rune Kilden
  • Redaktør på Byrummonitor, Frederik Buhl Kristensen
  • Arkitekt og partner i Tredje Natur, Ole Schrøder
  • Tidligere overborgmester i København (S), Frank Jensen

’Debatten indefra’ findes der, hvor man plejer at lytte til podcast. Søg efter DAC eller Byen forfra.