Byg, hyg
og tyg dig
gennem
påsken

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Påskeferien i Dansk Arkitektur Center byder på et væld af oplevelser for hele familien. Oplev den helt nyåbnede udstilling om dansk arkitektur, byg med fremtidens materialer og lav påskepynt i DACs familieværksted eller tag med på en guidet tur i verdens Arkitekturhovedstad, København. Påskeaktiviteterne kan opleves fra 1. til 10. april 2023.

Dansk arkitektur som aldrig før

Dansk Arkitektur Centers første permanente galleri for dansk arkitektur ’So Danish!’ udfolder historien om dansk arkitektur fra vikingetiden til i dag. Med udstillingen vil gæster opleve, hvordan arkitekturen spiller hovedrollen i vores dannelse, kulturforståelse og fælles fremtid. Udover alle højdepunkterne i den danske arkitekturhistorie, vil der også være mulighed for at dykke ned i de enkelte stilperioder, møde arkitekterne og opdage helt nye projekter, som har haft stor betydning for den arkitektur, vi er omgivet af i dag og i fremtiden.

Udstillingen kan opleves fra den 24. marts. Der afholdes udstillingsåbning torsdag den 23. marts kl. 17-21 med gratis adgang.

Bygge-hygge for hele familien

Påsken i DAC byder også på rige muligheder for at udfordre og aktivere familiens byggefærdigheder. Gennem hele påsken kan de mindste eksperimentere med fremtidens byggesten. Sammen med DACs dygtige værter, bygges relieffer af muslingeskaller, der kan leges med mursten og støbes mini-fliser, som kan bruges til påskepynt derhjemme. Der er også fri byggeleg til alle klodsglade sjæle, der kan udforske og bygge københavnsk arkitektur af LEGO® klodser.

Vi bygger hele påsken – det kræver ingen tilmelding, så kom forbi, når lysten til bygge-hygge melder sig.

Bliv guidet gennem Arkitekturhovedstaden

København er i år udnævnt til hele verdens Arkitekturhovedstad. Men hvordan gør en by sig fortjent til den titel? Hvad er de vigtigste kendetegn ved dansk arkitektur? Hvad har tegnet dansk arkitektur siden forrige århundrede? Det kan man blive klogere på i seneste skud på stammen af guidede ture fra DAC: ’Arkitekturhovedstad: På sporet af dansk arkitektur’. Turen kommer omkring Grundtvig, Jan Gehl og Papirøen.

Turen forgår d. 9. april, og kræver tilmelding. Billetten giver efterfølgende adgang til DAC på dagen.

Hele tre ting på en gang

Der er med andre ord arkitekturoplevelser for alle størrelser og aldre, når påsken rammer Dansk Arkitektur Center. Det bliver både spændende og fyldt med leg. Og hvis de besøgende stadig synes, at der mangler noget chokolade at tygge i, så lokker DAC Café med spektakulær udsigt over byen og delikate, håndlavede påskeæg fra Anker Chokolade.

Hvis tre ting ikke er nok, så byder påsken i DAC også på en sidste chance for at opleve den anmelderroste udstilling Vores arkitektur, hvor man kan gå på opdagelse i store interaktive installationer og mærke, hvordan det føles, når arkitekten designer med mennesket for øje.

Her kan du se hele påskeferieprogrammet i DAC

Både workshops og aktiviteter og er gratis, når entreen til DAC er betalt.
Voksne: 115 kr
Børn (0-17 år): Gratis
Unge (18-25): 60 kr
Studerende: 60 kr