Tag til Månen i vinterferien

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Ny udstilling: Månehabitat fra DR-Dokumentar er landet i DAC

I hele vinterferien inviterer Dansk Arkitektur Center til at udforske rummet, arkitekturen og livet på Månen. Uanset om man er kæmpe science-fiction-fan, rumentusiast eller blot nysgerrig på, hvordan arkitektur og design kan se ud på Månen, kan man bl.a. slippe sin indre rumarkitekt løs på LEGO® workshops og gå på opdagelse i den spritnye udstilling A Space Saga. Vinterferie-programmet kan opleves fra den 12. februar til og med 20. februar 2022.

Fra lørdag den 12. februar i vinterferien åbner Dansk Arkitektur Centers nye udstilling A Space Saga, som viser, hvordan vi i fremtiden ikke blot kan overleve, men også trives i rummet.

I 2020 testede tegnestuen SAGA Space Architects deres bud på et månehabitat under en spektakulær knap 100-dages mission i Nordgrønland. Undervejs blev de meget klogere på, hvad det kræver at bygge en bolig til et andet sted end Jorden, hvor de mest basale ting som luft, stabile temperaturer, vand og mad ikke er tilgængelige, og derfor må tænkes på helt nye måder. Missionen blev også filmet til en DR-dokumentarserie.

I udstillingen A Space Saga er månehabitatet rykket ind i Dansk Arkitektur Centers Guldgalleri, så gæster ved selvsyn kan opleve, hvordan et månehabitat ser ud indefra og få del i de erfaringer SAGA Space Architects har gjort sig med rumarkitektur. Fx kan gæster prøvesmage den pulvermad, som astronauter spiser i DAC Cafe, og i DAC Design Shop kan man købe det med hjem og overraske vennerne med den ultimative fastfood-menu.

Udstillingen kan opleves fra 12. februar til 4. september 2022.

Vinterferie med fuld fart på rumrejser – specielt for børn

Vægtløs, rundtosset og iskold! I vinterferien fyldes huset op med masser af gratis aktiviteter for børn og deres familier. Fra den 12. februar til 20. februar kan børn blive meget klogere på arkitektur til månen i den helt nye udstilling A Space Saga. Her kan de bl.a. kravle ind i et ægte måne-habitat, dykke ned i de mange overvejelser, der er forbundet med et liv på månen, teste om de selv ville kunne holde til at bo på Månen eller klippeklistre deres egen rumraket-uro, der flyver til månen i Dansk Arkitektur Centers børneunivers Educatorium.

Leg arkitekt med LEGO® klodser

Hver dag i vinterferien kan man bygge månearkitektur med LEGO® klodser. Dansk Arkitektur Center og LEGO Build the Change inviterer børn og familier til LEGO® workshops. Tænk HELT nyt, for hvordan overlever man egentlig ude i rummet, hvor der hverken er ilt eller vand? Det kræver en god fantasi og modet til at tænke stort for at overleve på Månen. DACs vært indleder workshoppen med gode tips til arkitektur til Månen, og hjælper med særlige LEGO byggeteknikker undervejs. Både børn og voksne skal have billet til workshoppen. Gratis, når entreen er betalt. Varighed: 75 min

Kod en LEGO® robot

Byg LEGO® robotter, og kod dem til at gøre de vildeste ting. Ved hjælp af en computer, en motor og forskellige sensorer er der et væld af muligheder for at kode robotterne – så både små og store kan være med. DACs værter står klar til at hjælpe, og har små kodningsopgaver klar. Kræver ikke tilmelding.

Over 1000 løbere lyser København op

Københavns gader bliver snart ekstra lyst op. Fredag d. 18. februar vil mere end 1000 løbere deltage i DAC Arkitekturløb – Copenhagen Light Festival i en flot lysfestival udgave arrangeret i fællesskab af DGI Storkøbenhavn, Dansk Arkitektur Center og Copenhagen Light Festival.

Som en ekstra festlig detalje opfordres deltagere til at udsmykke sig med lyskæder, mens de enten løber eller går den 7,5 km lange rute forbi festivalens unikke lyskunst og de mange storslåede lysværker.

Løbet, som finder sted midt i vinterbyen, midt i København, lægger ruten forbi en række af de mange lysværker, der lyser byen op under Copenhagen Light Festival. På ruten og kun denne aften kan man opleve værker skabt særligt til DAC Arkitekturløb – Copenhagen Light Festival.

I år kan man opleve hele tre lysværker ved Dansk Arkitektur Center i BLOX, når Copenhagen Light Festival løber af stablen den 4. – 27. februar 2022. Bl.a. et interaktivt værk i børnehøjde, hvor børn under hele festivalen kan aktivere og lege med værket Photonic Empathy på Bryghuspladsen. Desuden kan man opleve et lysværk på Lille Langebro lige ved siden af BLOX.

 

Både workshops og aktiviteter er gratis med adgang til DAC.

LEGO® Workshop kræver billet til både børn og voksne. Gratis når entreen er betalt.

Børn (0-17 år): Gratis

Studerende og unge (18-25): 60 kr

Voksne: 115 kr.