Udstillingsåbning og afsløring af vinderne af Fang din by-fotokonkurrence 2023

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Under 3daysofdesign inviterer Dansk Arkitektur Center til åbning på Bryghuspladsen under åben himmel af Fang din by: Uden filter-fotoudstillingen torsdag d. 8. juni. Her afsløres vinderne, og man kan opleve de øvrige fotos, der klarede sig igennem nåleøjet fra konkurrence til udstilling. Som noget særligt er der i år mulighed for at lære motiverne endnu bedre at kende gennem de kæmpepuslespil, som er skabt af de i alt 6 vinderfotos.

Med over 5.000 fotos fortsætter Fang din by-konkurrencen den gode stime efter Corona, hvor danskerne for alvor fik øjnene op for at tage fotos af sin (dengang mennesketomme) by.

I årets Fang din by-udstilling vil man opleve lidt færre solnedgange og smukke spejlinger, i hvert fald har juryen forsøgt at finde fotos, der passer ind i årets ’Uden filter’ tema. Det betyder, at der i stedet er kommet lidt mere byggerod, industribygninger, og bildæk ind – noget de fleste nok kan genkende fra deres egen by, men som måske ikke altid får plads i de fotos, vi deler af den.

”Årets tema opstod faktisk med inspiration i det franske sociale medie ’BeReal’. Her skal man tage et foto af sig selv og sine omgivelser i et tilfældigt valgt tidsvindue på 2 minutter hver dag. Den autenticitet og ærlighed som BeReal åbenlyst stræber efter, blev i vores Instagram-konkurrence til Uden filter temaet. Og jeg synes deltagerne har taget det til sig, og forsøgt at skabe lidt mere friktion og ærlighed i deres fotos” fortæller Mia Heil Rasmussen, kommunikationschef Dansk Arkitektur Center samt jurymedlem i Fang din by 2023.

Læg et kæmpepuslespil

Fra d. 8. juni kan man selv gå på opdagelse i udstillingen og samtidig deltage i den gratis åbning, der finder sted på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Her afsløres det hvem 1., 2., og 3. pladsen går til, og man kan lære motiverne endnu bedre at kende ved at samle de kæmpe puslespil, som er skabt ud fra de i alt seks vinderfotos fra hoved- og skolekonkurrencen. Der er også gratis is fra Istid og kolde drikkevarer. Se mere her.

Åbningsprogram

  • 16:30: Gratis drikkevarer og is fra Istid
  • 17:00: Velkomst og præmieoverrækkelse
  • 17:30-18:00: Puslespil og musik
  • 18.00: Tak for i dag

Juryen

Juryen bestod i år af Marie Hald, fotograf og aktuel med en soloudstilling på Frederiksborg Slot, Emile Hertling Péronard filmproducer aktuel med filmen Twice Colonized. Derudover deltog sidste års vinder af Fang din by konkurrencen Tanja Zhigalova i juryen samt Maja Dyrhauge Gregersen, direktør for Copenhagen Photo Festival samt Mia Heil Rasmussen, kommunikationschef fra Dansk Arkitektur Center.

Udstillingsperioder

Udover udstillingen på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center i København vises udstillingen også parallelt følgende steder:

  • 8. juni – 3. juli: Køge bibliotek
  • 3. juli – 1. august: Kolding bibliotek
  • 1. august – 4. september: HistorieAalborg
  • 4. september – 2. oktober: Dokk1 i Aarhus

Fang din by er støttet af den filantropiske forening Realdania.

Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival.