Udstillingssucces fra FN og Central Park i New York kommer til København

Visualisation af Vertical Migration ved BLOX og Dansk Arkitektur Center af SUPERFLEX. Vertical Migration is commissioned by ART 2030 and TBA21—Academy, and is generously supported by New Carlsberg Foundation, The Obel Family Foundation, Beckett Fonden, and Danish Arts Foundation. Vertical migration was developed in close collaboration with Kollision. Vertical Migration is part of ‘Interspecies Assembly’ by SUPERFLEX for ART 2030. Visualization by SUPERFLEX. 

Yderligere information

For mere information omkring projektet og dets partnere, se venligst nedenstående eller kontakt os for mulighed for at interviewe SUPERFLEX, Professor i Biodiversitet Carsten Rahbek og ART 2030 direktør Luise Faurschou.

Kontakt

Karen Danielsen,
karen@art2030.org
+45 61 69 44 02

SUPERFLEX og ART 2030 præsenterer ‘Interspecies Assembly’ i samarbejde med BLOX og Dansk Arkitektur Center.

Ved FN’s Generalforsamling i New York i september inviterede ‘Interspecies Assembly’ mennesker og alle andre arter til at mødes og arbejde sammen mod en fælles bæredygtig fremtid – og nu kommer succesen til København.

Interspecies Assembly af kunstnergruppen SUPERFLEX for ART 2030 kommer nu til Danmark, hvor de to offentligt tilgængelige kunstværker: det interaktive filmværk Vertical Migration og skulptur-installationen Interspecies Assembly vises i DAC Passage og på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i BLOX i København fra 28. oktober til 28. november 2021.

Biodiversiteten er under pres, verdenshavene stiger, livet under overfladen er truet og vejret bliver mere og mere ekstremt. Menneskets rolle i klimaforandringerne er utvetydigt bekræftet i den seneste rapport fra IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). Derfor vil SUPERFLEX med projektet Interspecies Assembly engagere os alle i vores fælles ansvar for at se verdens klimaforandringer i øjnene og tilskynde os til handling.

“Vores politiske tiltag og handlinger viser sig at være utilstrækkelige – verdenshavene stiger. Ål forsvinder, koralrevene er under voldsomt varmestress, flora blomstrer tidligere og dyr som makreller og flamingoer migrerer længere nordpå. Hver dyreart på jorden lider under den menneskeskabte klimakrise og deres behov mangler stadig at blive inkluderet i vores fremtidige, bæredygtige løsninger for vores fælles miljø”, SUPERFLEX

Interspecies Assembly af SUPERFLEX for ART 2030 forener førende partnere fra kunst, videnskab og politik, og ønsker at sætte fokus på klodens biodiversitet og havets essentielle rolle i dette.

”For at skabe engagement for de planetariske udfordringer som eksempelvis tab af biodiversitet kræver det mere end en videnskabelig forståelse af fænomenerne; det kræver en følelsesmæssig forbindelse. God kunst kan få os til at føle og skabe forbindelse til disse komplekse udfordringer, og kunsten kan få os til at handle. Stor kunst kan påvirke historiens gang for alle liv. Og tiden er nu!”, Luise Faurschou, grundlægger og direktør i ART 2030.

Interspecies Assembly kommer nu til BLOX og Dansk Arkitektur Center (DAC), og inviterer her mennesker og alle andre arter til at mødes gennem skulpturinstallationen på landjorden, på Bryghuspladsen foran BLOX, samt gennem filmværket, der kan opleves 4 meter under vandoverfladen i Københavns Havn, nemlig i DAC Passage. I New York blev Interspecies Assembly hyldet i New York Times, og omtalt af FNs generalsekretær António Guterres.

SUPERFLEX og ART 2030 har samarbejdet med Google Arts & Culture om en digital udstilling med augmentet reality, så projektet kan bredes endnu længere ud og opleves hjemme i stuen og jorden rundt.

Interspecies Assembly er resultatet af SUPERFLEXs dybdegående forskning i dybhavet, klima og  biodiversitet. Projektet er kommissioneret af organisationen ART 2030, der forener kunst med FN’s 2030 agenda for bæredygtig udvikling og de 17 Verdensmål, og projektet er generøst støttet af Ny Carlsbergfondet, Det Obelske Familiefond, Beckett Fonden og Statens Kunstfond. Vertical Migration er kommissioneret af ART 2030 og TBA21—Academy. Interspecies Assembly-projektet er udviklet i tæt samarbejde med KWY.studio og Kollision. ART 2030’s fokus på biodiversitet er generøst støttet af Hempel Fonden.

Tid & Sted

Interspecies Assembly & Vertical Migration

Dansk Arkitektur Center/BLOX, 1473 København K

DAC Passage og Bryghuspladsen

28. oktober 2021 – 28. november 2021

Kunstværket Interspecies Assembly kan opleves hele døgnet, og videoinstallationen Vertical Migration fra solnedgang til solopgang.

Få oplevelsen online

En digital udstilling udviklet i samarbejde med Google Arts & Culture er lanceret i forbindelse med Interspecies Assembly. Oplev den her