Verdenspremiere i Dansk Arkitektur Center:
Hermès in the Making

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

På Kulturnatten og i hele efterårsferien kan de besøgende i Dansk Arkitektur Center komme tæt på det franske modehus Hermès, når pop-up eventen Hermès in the Making flytter ind i 10 dage. Hermès in the Making har intet mindre end verdenspremiere i København, inden det storslået event rejser videre til flere forskellige byer i USA. Der er gratis adgang.

Arkitektur er formgivning fra de helt store linjer til de mindste detaljer. Med Hermès in the Making sætter Dansk Arkitektur Center fokus på den mindste skala, når deres store udstillingsrum forvandles til et levende værksted i efterårsferien. 11 dygtige og højtspecialiserede kunsthåndværkere, bl.a. ur-, taske- og sadelmagere, medbringer deres værktøj, materialer og ekspertise. Hele familien kan opleve dem live in action, mens de arbejder, og få en snak med dem om deres håndværk.

Siden 1837 har fire temaer dannet grundlaget for Hermès husets historie og liv: bevarelse og videregivelse af knowhow, respekt for og kvalitet i materialer, langsigtet engagement og regional forankring. Værdier, der nu mere end nogensinde er relevante på tværs af fagdiscipliner i forhold til bæredygtig produktion og FN’s verdensmål.

Hermès in the Making er en kurateret oplevelse skabt af Hermès. Eventens scenografi er opbygget på en indbydende og åben måde inspireret af håndværkerens arbejdsbænk og de fire tematikker. Det er en involverende og dialog baseret oplevelse, hvor både børn og voksne kan blive klogere på traditionsrigt håndværk, men også udforske, hvordan nye designs skabes ved hjælp af kvalitetsmaterialer, der holder længere, udvikler smuk patina med tiden, kan repareres og gå i arv i generationer.

En oplevelse for hele familien

Der vil være interaktive installationer og sanselige oplevelser for både voksne og børn, bl.a. kan man deltage i en workshop, der sætter fokus på fingerfærdighed, prøve kræfter med farve- og duftdesign, og se kortfilm fra dokumentarserien Footsteps across the World af Frédéric Laffonts, der fortæller historien om Hermès’ engagement i bæredygtig udvikling.

For nysgerrige sjæle vil det være muligt at studere, hvordan Hermès skaber deres detaljerige indgraveringer, deres smukke silketørklæder, den fine sadel-søm på den verdensberømte Kelly-taske eller udformningen af et par handsker. Gæster kan også få en forståelse for den opfindsomhed og erfaring, der kræves for at reparere en taske. Den tålmodighed, der er nødvendig for at skabe et ur eller for at pryde et armbånd med diamanter. Den omhyggelighed, der kræves for at male på den hvide porcelænstallerkens afrundede kant. Og den fingerfærdighed, der skal til i samlingen af en sadel.

I DACs familieværksted kan de mindste arbejde videre med de samme teknikker som kunsthåndværkerne. Her kan de designe sin egen notesbog med læder fra modehuset Hermès, lave badges og nøgleringe i eget smart design.

Tak til alle der har bidraget
Hermès in the Making er udviklet af Hermès.