Design
Lounge

Foto: Peter M. Madsen

Trappegalleriet

Permanent
udstilling

I DACs Design Lounge sætter vi fokus på arkitekturens mindste skala, når vi fortæller historien om dansk design. Sæt dig i designklassikerne og mærk historien, når vi tager dig med fra de moderne mestre til nutidens nybrud.

Arkitektur er formgivning til hverdagslivet. Fra de helt store linjer til de mindste detaljer – fra byplanlægning til bygning og bestik. I Danmark har vi en stærk tradition for at tænke rum og møbel i sammenhæng, hvilket har gjort design til en integreret del af vores arkitekturforståelse.

Moderne mestre som Arne Jacobsen og Kaare Klint har nemlig lært os, at arkitektur er mere end blot bygningens formgivning – arkitektur er også alle de objekter, der indgår i de arkitektoniske rammer. De to arkitekter tegnede på tværs af skalaerne; for dem var stolen og huset to sider af den samme sag, der tilsammen kunne gøre hverdagslivet både smukkere og mere funktionelt.

Derfor fortæller den sidste udstilling, du møder på dit besøg gennem Dansk Arkitektur Center, historien om dansk design og dets nære slægtskab med arkitekturen. Med Design Lounge giver vi dig hovednedslag i dansk designs historie – fra den moderne guldalder til tidens nyeste tendenser – og inviterer dig til at opleve designikonerne på egen krop.