Fang
din by

 

– hverdagens magi

Foto: Line Perlmutter

Udstillings-
periode

25. juni – 7. oktober 2020

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor du kan vise os din by, som du ser den. Sammen med fotografer og fotonørder fra hele landet, er du med til at vise, hvordan arkitekturen danner ramme for det liv, vi lever – både før corona-krisen, men også nu hvor der er vendt op og ned på det bybillede, vi kendte.

I år er temaet for fotokonkurrencen hverdagsmagi. Temaet lå fast længe inden corona-krisen brød ud, men på trods af corona byder byen stadig på masser af hverdagsmagi – blot på en anden måde end vi havde forestillet os.

Hverdagen er noget, som vi alle sammen kender, og som vi alle har et nært forhold til – såvel før som under corona-krisen. Hverdagen er unik for os alle. Hvad er den for lige præcis dig? Og hvordan er arkitekturen med til at skabe rammen om vores hverdag både i hjemmet og ude i byens rum? Vi vender blikket mod alt det vi tager for givet, alt det velkendte, der måske alligevel ikke er helt så kendt – men nogle gange bliver helt magisk!

De stærkeste fotografier bliver udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center.

Jeg holder af hverdagen/
Mest af alt holder jeg af hverdagen/
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt der alligevel aldrig er helt så kendt/

Fra digtet ’Hyldest til hverdagen’ af Dan Turell

Fotos: Wilfred-Gachau, Lene Berg Rødbro, Asger Korsgaard, Sean Bodin og Kirsten Damgaard.

Opgaven

Sidste frist for at indsende bidrag er overskredet

I bedømmelsen af dit billede vægtes der at:

 • Årets tema tydeligt fremgår
 • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
 • Billedet er spændende komponeret

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der stor chance for at komme blandt de billeder, der udstilles i København.

1.Præmie
• Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade fra ByWho i format 70×100 cm
• Polaroid Kamera OneStep 2 Festive Edition Starter Set inkl. kamera, Color film for 600 Festive Red Edition samt Color Film for 600 Gold Dust Edition – kåret til bedste instant kamera af mashabel.com
• Årskort til DAC inkl. brunch til 4 personer

2. og 3. præmie
• Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade fra ByWho i format 70×100 cm
• Årskort til DAC

Hvornår er konkurrencen?

Konkurrencen løber fra d. 5. marts til d. 5 maj 2020. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen. Fotograferne bag de udvalgte fotos får direkte besked 18. maj, og skal derefter uploade deres fotos i høj kvalitet. Vinderne af 1, 2 og 3. præmien får også besked – men deres endelige placering afsløres først d. 25. juni til udstillingsåbning og præmieoverrækkelse.

Udstillingsperioden for billederne er fra d. 25. juni – 7. oktober.

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.

Juryen i fotokonkurrencen

Camilla van Deurs

Stadsarkitekt i København

Camilla er Københavns stadsarkitekt og arbejder med Københavns byudvikling. Hun har tidligere været partner i arkitektfirmaet Gehl Architects, hvor hun gennem 11 år blandt andet har arbejdet med masterplaner, lokalplaner og borgerinddragelse i flere forskellige lande.

Sonja Stockmarr

Head of planning and urban projects

Sonja er arkitekt og har arbejdet med formidling af arkitektur hos DR – bl.a. som vært på programmet ’Vi bygger det væk’. Sonja er samtidig ’head of planning and urban projects’ hos Urbanization.

Maja Dyrehauge Gregersen

Festivaldirektør for Copenhagen Photo Festival

Som direktør for Copenhagen Photo Festival er Maja med til at sætte fokus på international kunst- og dokumentarfotografi. For Maja er fotografiet vigtigt, fordi det er blevet et hverdagssprog, som alle forholder sig til og bruger.

Tanya Lindkvist

Programchef i Dansk Arkitektur Center

Tanya Lindkvist er programchef i DAC og ansvarlig for et samlet program med hovedvægt på udstillinger, tours, events, arrangementer, learning, workshops samt generelt oplevelsesdesign for kulturpublikummet.

Morten Nordstrøm

Morten er selvstændig fotograf indenfor både analog og digital fotografi, og han er fotoambassadør for Canon. Derudover arbejder Morten som filminstruktør og har en populær Instagramprofil (@mortennordstrom).

 

 

Konkurrencebetingelser

Betingelser for deltagelse i Fang din by 2020 fotokonkurrence og efterfølgende udstilling.

Når du uploader et billede til Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence “Fang din by – i forandring” accepterer du samtidig følgende betingelser og rettigheder. Dansk Arkitektur Center refereres herfra som DAC.

 • 1 KONKURRENCETYPER: DAC afvikler parallelt to konkurrencer i Fang din by projektet.
  Skolekonkurrencen henvender sig til elever i udskolingen og ungdomsuddannelser, og indeholder en tekstdel hvor deltageren skal beskrive baggrunden for sit billede, her går præmieringen til elevens skoleklasse. Deltagelse foregår ved at underviseren indsender billederne på sine elevers vegne til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger og fototekst med ” Skolekonkurrence Fang din by” i emnefeltet. Den pågældende skole holdes ansvarlig for, at den individuelle elev har ophavsret til materialet.
  b. Den almene konkurrence er åben for alle deltagere over 18 år, og præmieringen går til den enkelte deltager. Deltagelse foregår ved at tagge sit billede på Instagram med #DACfangdinby2020 eller ved at indsende sit billede til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger med ”Fotokonkurrence Fang din by” i emnefeltet. Derudover er deltagerbetingelserne ens jf. nedenstående.

 

 • 2 BILLEDOPLØSNING: Uanset om man deltager via e-mail eller Instagram skal Dansk Arkitektur Center kunne få adgang til en fotofil i høj opløsning (filstørrelse 2MB-10MB). Det indsendte billede skal være i .jpg-filformat, hvilket er standarden for de fleste kameraer og mobiler.

 

 • 3 LOKATION FOR MOTIV: Vi opfordrer fotointeresserede over hele landet til at deltage – det er til gengæld et krav, at billedet er taget i Danmark, for at kunne afspejle byrummet og udviklingen i danske byer.

 

 • 4 RESTRIKTIONER ANG. MOTIV: Det er forbudt at uploade fotografier af mennesker, der ikke har givet samtykke til at billedet må offentliggøres. Det samme gælder for billeder af mennesker i private, prekære eller skamfulde situationer, uanset om de er fotograferet på offentligt område. Du er personligt ansvarlig for, at eventuelle personer i motivet har givet tilladelse til at du må benytte et billede af dem, og et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.

 

 • 5 ANTAL BILLEDER: Du er velkommen til at indsende eller tagge flere billeder i den almene konkurrence. Hver deltager kan dog kun vinde præmier med et enkelt billede i konkurrencen. For skolekonkurrencen gælder at den enkelte elev kun kan deltage med et foto.

 

 • 6 BRUGSRET: Når du indsender et billede til Dansk Arkitektur Center, accepterer du samtidig, at billedet må benyttes af Dansk Arkitektur Center til promovering af fotokonkurrencen, promovering af og i den efterfølgende udstilling og i fremtidige Fang din by-udgaver inkl. skolemateriale, som DAC udarbejder til gratis brug for skolerne. DACs promovering indbefatter, men er ikke begrænset til: nyhedsbreve, offentliggørelse på internettet og sociale medier, beskrivelser af DACs projekter samt optagelse i publikationer herunder gennem tredjeparts pressereportager. Hvis DAC ønsker at benytte dit billede i en anden kommerciel sammenhæng, vil vi kontakte dig forudgående for at få din accept. Du har til enhver tid ophavsretten til dine billeder, og du vil altid blive krediteret ved brugen af dine billeder.

 

 • 7 OPHAVSRET: Det er forbudt at uploade/tagge fotos, som ikke er taget af dig selv. Du skal kunne bekræfte, at du er ophavsmand/kvinde til de fotografier du indsender og har ubegrænset ret til brug af billederne og dermed også retten til at offentliggøre billederne. Du skal også garantere, at alle billederne er fri af tredjemands rettigheder, og at alle identificerebare personer på billederne er indforståede med brug af  billederne i henhold til DACs retningslinjer. Et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.

 

 • 9 UDMELDELSE FRA KONKURRENCEN: Du kan i konkurrenceperioden trække din deltagelse tilbage. På Instagram trækkes din deltagelse tilbage ved at fjerne hashtagget #DACfangdinby2020 og i skolekonkurrencen gøres det ved at sende en mail til fangdinby@dac.dk. Efter konkurrencens afslutning tilfalder brugsretten til billedet til DAC jf. ovenstående afsnit.

 

 • 9b FRASORTERING: Vi forbeholder os ret til at frasortere stødende eller på anden vis upassende billeder. Billeder med vandmærke eller tekst som f.eks. dato på billedet frasorteres af hensyn til udstillingen. Dansk Arkitektur Center kan slette indsendte billeder til enhver tid, hvis de ikke overholder ovenstående vilkår.

 

 • 10 BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER: Dit navn og personlige oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med konkurrencen og udstillingen. Dit navn kan blive nævnt i forbindelse med kreditering af billederne. Vinderne kontaktes direkte og offentliggøres via Dansk Arkitektur Centers kanaler.

 

Efter konkurrencens afslutning vil vi sende dig en mail hvor du kan tilmelde dig at blive orienteret om næste års konkurrence, hvis du ønsker det. Hvis du ikke ønsker efterfølgende information, vil dine oplysninger blive slettet ved udgangen af udstillingen i efteråret 2020.
Dine oplysninger vil ikke blive benyttet til promovering af andre aktiviteter i Dansk Arkitektur Center eller i kommerciel sammenhæng. De indsendte personlige oplysninger behandles fortroligt og udleveres ikke til tredjepart. Læs vores generelle retningslinjer ang. Persondatapolitik.

Dette dokument er under løbende udvikling og vil blive ændret uden forudgående anmeldelse.
Ved at tilføje dit billede accepterer du betingelserne i denne aftale. Hvis du ikke er enig i vilkårene, skal du ikke tilføje dine billeder. Hvis du er i tvivl om, hvad vilkårene betyder for dig, så kontakt projektteamet på fangdinby@dac.dk