Hello
Denmark

Foto: Torben Eskerod

Udstilling

8. juni 2020 – 29. august 2021

Vi hylder dansk arkitektur og design og går i kødet på det, der har gjort Danmark og København populært i hele verden: Det gode hverdagsliv.

I international kontekst fremhæves Danmark ofte som et forbillede, når det handler om at skabe optimale levevilkår for befolkningen; vilkår som bidrager med en høj grad af livskvalitet. Danmark er i flere omgange blevet kåret som verdens lykkeligste land, og New York Times udpeger København, som en af de mest anbefalelsesværdige steder at besøge i 2020.

Hvad er den danske opskrift på det eftertragtede gode liv? I udstillingen Hello Denmark fejrer vi hverdagslivet og alle de ting, vi danskere ofte tager for givet: Vores veldesignede omgivelser, cykellivet og badevandet midt i byen.

Udstillingen er vinder af en Gold Award ved MUSE Design Awards 2021

Hello Denmark udfolder vores fælles fortælling om Danmark som design- og arkitekturnation i verdensklasse. En fortælling, der vidner om en designtradition og et stærkt værdisæt, der gennemsyrer hele samfundet, og former det liv, vi lever – hver dag – fra den mindste teske til den største byplanlægning.

I udstillingen kan du opleve seks installationer, der hver især repræsenterer et element fra hverdagen, som vi danskere værdsætter højt: Vores forhold til natur, den grundlæggende tillid vi har til hinanden, en insisteren på hygge, vores unikke cykelkultur, gennemtænkt design og vores glæde ved at være i nærheden af vand.

Udviklet af

Udstillingen Hello Denmark er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Tinker Imagineers.
Udstillingen er støttet af Realdania og Knud Højgaards Fond.

Film og fotos

Udstillingens temafilm er produceret af Besyv for Dansk Arkitektur Center.
Filmen Made in Denmark er Produceret af Filmbureauet og Thin Green Line Productions for Dansk Arkitektur Center.
Filmen Fantastiske Fingerplan er produceret af Kvalifik for TV2 Lorry.
Fotos af Jens M. Lindhe, Torben Eskerod og Tine Harden.