Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Understanding the Impact of Architecture

Begrænset adgang

Fra den 12.-20. februar er der begrænset adgang til udstillingen på grund af vinterferieaktiviteter.

Udstilling

21. april 2021 –
6. marts 2022

Udstillingen vises i Salen og er åben i weekender og hverdage, hvor Salen ikke er optaget.

I litografiserien ‘Understanding the Impact of Architecture’ zoomer kunstneren John Kørner ind på arkitekturen og dens indflydelse og påvirkning.

I dag bor over halvdelen af verdens befolkning i storbyerne. Med urbaniseringen skyder nye, kæmpemæssige bygningsværker op. Men hvordan påvirker arkitektur i glas og beton os som mennesker? Hvad gør skala? Kan arkitekturen blive for styrende? Og hvilket forhold har vi efterhånden til naturen? John Kørner kommer ikke med færdige løsninger, men præsenterer problemerne og inviterer den enkelte til selv at reflektere. John Kørner er primært kendt for sine farverige og insisterende malerier, men det grafiske arbejde er en lige så væsentlig del af hans produktion.    

Anmeldelser

★★★★
Berlingske

Grundlæggende problemer

Ved første øjekast kan John Kørners værker virke legende og lette. Men ved nærmere eftersyn dukker der små problemer op. Faktisk er de til stede overalt som samfundsanliggender og livsvilkår.

John Kørner har gennem sin karriere fremstillet samfundsproblemer som b.la. prostitution, krig, forbrugerisme og klimaforandringer. Problemer af mere abstrakt karakter afbilder han som ovaler i forskellige farver og størrelser. Nogle gange er de arrangeret på hylder, andre gange ses de som ornamenter på bygninger eller som en del af varesortimentet i et supermarked.

John Kørner

John Kørner (f. 1967) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1998, og har udstillet på gruppe- og soloudstillinger over hele verden. John Kørners værker er repræsenteret på en række museer som Statens Museum for Kunst, HEART – Herning Museum of Contemporary Art, ARKEN, ARoS og Tate Gallery i London.

 

Mere Kørner

Har du lyst til at vide mere om John Kørner, så prøv at se ‘Kunstnerkolonien i Skagen’ på DR TV, eller besøg John Kørners hjemmeside

Udviklet af

Udstillingen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med John Kørner.
Værkerne er venligst udlånt fra Edition Copenhagen. John Kørner repræsenteres af Galleri Bo Bjerggaard.

Fotos af værkerne

Anders Sune Berg