Nålen i
høstakken

Foto: Jeppe Sørensen

Udstilling

17. september 2021 –
9. januar 2022

Der er en god chance for, at du ejer eller kender en designgenstand, som Cecilie Manz har formgivet. I udstillingen kan du komme tæt på Cecilies designproces, og se, mærke og opleve hvordan hun arbejder sig frem mod et færdigt produkt.

Udstillingen vil vise diversiteten i Manz’ arbejde; prototyper, industrielle projekter og one-offs. Fra badekar til bestik, fra møbler til trædesten, porcelæn, belysning og tasker. Der stilles skarpt på detaljer og et ’treasure cabinet’ vil rumme og fremhæve referencer, inspirationsgenstande, materialeprøver og det insisterende arbejde omkring farver.

Med udgangspunkt i Manz’ arbejdsproces viser udstillingen nedslag i udvalgte forløb, der fortæller historierne bag. Arbejdet synes at minde om at finde nålen i høstakken, en kredsen omkring løsningen; et møjsommeligt myrearbejde med omveje, overvejelser, tvivl, tanker, skabeloner og skæve prototyper. En omhyggelig og stædig proces, om og om igen.

Anmeldelser

★★★★
Berlingske
♥♥♥♥♥
Politiken

Få et unikt indblik i arbejdsprocesserne; de bundne opgaver udviklet i tæt samarbejde med en producent og det eksperimenterende projekt skabt på ‘frihjul’. Forløbene kan være korte, lange, righoldige eller magre, men arbejdsmetoden er langt hen ad vejen den samme – fra en fornemmelse til et færdigt design.

Det endelige resultat, om det er en højtaler eller et badekar, danner i Cecilie Manz’ tilfælde en afsluttet helhed. Det fremstår enkelt og ligetil, ofte arketypisk, men bag ligger et anseeligt arbejde, det arbejde der gør godt design til en stor oplevelse. Her står vi med nålen i høstakken.

Foto: Casper Sejersen

Kender du Cecilie Manz?

Cecilie Manz er en af Danmarks mest anerkendte designere. Hun forener den skandinaviske tradition for enkelhed og funktionalitet med et moderne, globalt udtryk. Hvert design rummer skønhed og er udført i holdbare materialer og sublimt håndværk. Af samme grund har hun modtaget et væld af hæderspriser for sine værker, og vundet designelskeres hjerter verden over med sine produkter for bl.a. B&O, Fritz Hansen og Duravit.

Hæderspris 2021

Nationalbankens Jubilæumsfonds Hæderspris tildeles i år designeren Cecilie Manz, der gennem snart 30 år har formgivet design i forskellige skalaer; fra imponerende borde, over fascinerende lamper til sanselig brugskunst. Traditionen tro skaber hædersprismodtageren en udstilling med egne værker og denne gang bliver den vist i DAC.

Udstillingen åbner i forbindelse med 3daysofdesign.

DAC Design Shop

Shop Cecilie Manz

Er du også blevet forelsket i Cecilie Manz’ lækre, stilrene designs? I vores Design Shop kan du shoppe et udvalg af Cecilie Manz produkter med hjem – måske som en gave til dig selv eller en du holder af?

Udviklet af

Udstillingen er udviklet af Cecilie Manz i et samarbejde med Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og Dansk Arkitektur Center.
Udstillingen er støttet af Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.

Udstillingsfotos

Rasmus Hjortshøj