Neutrino Ensemble

Videoinstallation

17. august til 22. oktober 2023
DAC Passage ud mod havnen
Gratis adgang
 

Oplev videoinstallationen Neutrino Ensemble, som er en film af den argentinske kunstner Cecilia Bengolea, skabt til udstillingen Yet, It Moves! på Copenhagen Contemporary. Videoinstallationen er en af fire installationer i det københavnske byrum.

Filmen tager os med på en rejse til en verden af neutrinoer, de mindste og mest talrige partikler i universet. Bengolea skaber en spektakulær visuel fortolkning af partiklernes bevægelse, som var de dansere i et ensemble.

Ved at forvandle kosmologi og astrofysik til en dans, kæder Bengolea performance og videnskabelige discipliner sammen som en metode til at studere antropologi, musikvidenskab og kosmologi. Koreografien præsenterer den berømte performer Michelle Lámy, der danser og bevæger sig oven på et eksperimentelt springvand, designet af astrofysikeren Thierry Foglizzo, og simulerer hermed de tiltrækkende bevægelser mellem massive stjerner, der kolliderer og skaber de partikler, som mennesker – og alting – er lavet af.

Filmen er skabt i samarbejde med astrofysikere fra forskningscentret DARK på Niels Bohr Instituttet i København og med Thierry Foglizzo ved CEA-Saclay.

Filminstallation vises på LED-skærme i DAC Passage som et samarbejde mellem BLOX og Kulturkvarteret.

Se udstillingen Yet, it moves på Copenhagen Contemporary indtil 30. december 2023.

Øvrige videoinstallationer kan opleves på Sifs Plads, Refshaleøen og Peblingesøen.

Udviklet af

Cecilia Bengolea som del af udstillingen Yet, It Moves! på Copenhagen Contemporary